PDA

View Full Version : Komunikatory


Radavicius
14-01-2008, 19:27
Witam miłe Panie i sympatycznych Panów.Jestem całkowicie nowy w tym gronie i nie dokonałem jeszcze przedstawienia się,ale wracam zaraz na właściwą stronę aby to uczynić. Narazie proponuję, dla zainteresowanych,wymianę informacji na temat komunikatorów,które szerszemu gronu są całkowicie obce.Mamy różne GG,tleny itp, ja proponuję zainteresować się komunikatorami typu <Betamax> - 4 m-ce rozmowy z całym światem prawie darmo.Mamy niestety dzieci i rodzinę w innych krajach,lub daleko od domu,chcemy porozmawiać,a to niestety kosztuje.Nawet skype jest drogi,a jeżeli ktoś nie ma komputera,to dopiero kosztuje.Szczegóły dla zainteresowanych. Serdecznie pozdrawiam <Jaszak> dla przyjaciół Jerzy.:)

hannabarbara
14-01-2008, 19:57
<Betamax> - 4 m-ce rozmowy z całym światem prawie darmo.Mamy niestety dzieci i rodzinę w innych krajach,lub daleko od domu,chcemy porozmawiać,a to niestety kosztuje.Nawet skype jest drogi,a jeżeli ktoś nie ma komputera,to dopiero kosztuje.Szczegóły dla zainteresowanych. Serdecznie pozdrawiam <Jaszak> dla przyjaciół Jerzy.:)
Jestem bardzo zaskoczona tym co piszesz.Przy zagranicznych rozmowach na skype,nigdy nie wystąpiły u mnie żadne nieabonametowe opłaty. Korzystałam długo z neostrady - nie płaciłam, przeszłam do innego operatora, też dodatkowo nie płacę. Masz może na myśli Internet na godziny lub telefoniczny?

Radavicius
14-01-2008, 20:52
Piszę o komunikatorze,który pozwala rozmawiać "darmo" z telefonami domowymi w Polsce i na calym świecie.PC-PC nic nie kosztuje,ale na telefon domowy np.skype każe sobie płacić za każdą minute 8 gr. i opłatę za połączenie-drogo.Jest to szczególnie cenne,jeżeli dzwonimy do osób nie posiadających komputera.Mam telefon wTP,ale opcję socjalną za 28 zł ,który służy tylko do odbierania rozmów (znany numer),dzwonię natomiast tylko przez komunikator( 95% znajomych nie ma komputera).Chętnie służę szczegółami.Pozdrawiam Jerzy

hannabarbara
14-01-2008, 23:04
Rozumiem! Dziękuję za objaśnienie.Doradzam ucieczkę z TP. Na koniec mnie dokładnie tam oskubali, za zakup numeru, za internet bez telefonu, ale teraz mam w nosie tych krwiopijców.

Radavicius
15-01-2008, 15:33
http://www.justvoip.com/en/rates.html proponuje wejsc na strone tego komunikatora,najlepszy moim zdaniem.Pzdrawiam

mumia60
15-01-2008, 17:25
Ja korzystam juz od trzech lat z skypa i rozmawiam tez bardzo duzo,bo mieszkam w NRF-ie i niemam zadnych oplat,jak tylko internet a rozmawiam z PL,Anglia i USA bo mam tam rodzinke,wiec nie rozumiem ze sa oplaty na skypie.
pa..pozdrawiam

urszula-kol
15-01-2008, 17:42
Mumia rozumiem,że rozmawiasz z użytkownikami skypa, to wtedy nic nie płacisz. Można też za pomocą skypa dzwonić na telefon domowy /jeżeli rozmówca nie ma komputera i skypa/ i wtedy trzeba płacić.
Natomiast nie wiem dlaczego wiele osób narzeka na TP i neostradę. Ja jak dotąd widzę same plusy.

hannabarbara
15-01-2008, 18:04
Mumia rozumiem,że rozmawiasz z użytkownikami skypa, to wtedy nic nie płacisz. Można też za pomocą skypa dzwonić na telefon domowy /jeżeli rozmówca nie ma komputera i skypa/ i wtedy trzeba płacić.
Natomiast nie wiem dlaczego wiele osób narzeka na TP i neostradę. Ja jak dotąd widzę same plusy.
Ceny Ulu! Ceny! Fakt, że TP to profesjonalista, wsród amatorów. Ale prawie 80% droższy od Vektry, w której teraz siedzę.

Radavicius
15-01-2008, 21:47
Nastąpiło pomieszanie z poplątaniem. Ja mówię o komunikatorze przy użyciu internetu (np. neostrady,netii itp.) jak skype, tylko z możliwością telefonowania bez ograniczeń czasowych i bez opłat na telefony domowe do 49 krajów na całym świecie i komórki (USA) za mizerną kwotę 12,5 euro przez 4 m-ce,kwota nie wykorzystana sumuje się z następną wpłatą za 4 m-ce.Jeżeli nie dzwoni się do kraju, do którego obowiazują opłaty ,ani na komórki to 12,5 euro pozostaje nienaruszone.Do rozmów krajowych nie używam ani telefonu TP ani innej płatnej firmy-dzwonię darmo z justvoipa , a także na komórki za 5 eurocentów/min (około 18 groszy). Polecam naprawdę warto. Jerzy

Alsko
23-11-2009, 11:33
Mam problem, może ktoś mi pomoże :)

Zainstalowałam nowe gg, bo stare robiło mi wbrew, np. nie mogłam ustawić w nim statusu, a dział techniczny gg - zainteresowany reklamowaniem nowego produktu - udawał, że nie potrafi nic z tym zrobić.
I popełniłam grzech początkującego: instalując nowe - wyrzuciłam przedwcześnie stare. Nowe mi nie odpowiada, przede wszystkim dlatego, ze nie mogę w nim ustawić wielkości czcionki odbieranych tekstów. Nie jest to na razie - wg e-mailowej informacji gg - przewidziane. Pozostałych grzechów nowego nie będę wymieniała.

Moje pytania:
- które to jest "stare" Gadu-Gadu? Szóstka? Siódemka?
- jeśli zainstaluję "stare" Gadu-Gadu - jak je uruchomić i przejść z nowego na stare?
Znalazłam taką stronę i nie jestem mądrzejsza :confused:
http://www.idg.pl/ftp/wersje/pc_7995/Gadu.Gadu.html

Pytania są takie jak ja, a ja jestem środek kapusty :mad:

Aha! Gadu-gadu potrzebne mi do gadania "pisanego", ozdóbki, fikuśne opisy i wodotryski mi nie są potrzebne :)

basia1247
23-11-2009, 13:48
stare GG to 7.7. Odinstaluj Nowe Gadu i zainstaluj stare na nowo.porównaj sobie MB starego GG i nowego Gadu. Wbrew pozorom to nie to samo a miejsca na kompie szkoda

Alsko
23-11-2009, 14:00
Dziękuję, Basiu! :):)