PDA

View Full Version : Co zrobic aby mozna bylo wysylac prywatne wiadomosci


Mar-Basia
21-07-2008, 12:48
Dzien dobry,

Prosze mnie nie obciachac - mze niestarannie czytalam wszystkie porady. Staralam sie ustawic "ustawienie" aby mozna bylo otrzymywac i wysylac prywatne wiadomosci od uczestnikow. Zrzuca mnie podajac, ze nie mam ustawionej tej opcji. Probowalam pod "ustawienia", "panel sterowania", "edycja opcji" i "przesylanie inforrmacji i powiadomien". Zdecydowanie cos pokrecilam. Rowniez chcialabym zakodowac opcje otrzymywania e-mali.
Prosze o pomoc. Zaznaczam, ze jestem typowym tumanen z dziedziny informatyki.
Pozdrowienia i mea culpa :)

tadeusz50
21-07-2008, 13:49
Pisze tuman do tumana.
Chciałaś dobrze kliknij na ustawienia i natępnie edycja opcji czytaj uważnie zaznacz ptasze w kwadraciku lub nie zależnie od tego co chcesz osiągnąć i na koniec na dole jest zapisz lub coś podobnego i tu musisz potwierdzić to co zapisałaś. Mam nadzieję, że tuman pomógł

Pani Slowikowa
21-07-2008, 15:16
Najpierw po lewej stronie wejdz w ustawienia.. potem w opcje i wyswietla ci sie rozne opcje miedzy innymi ta:

"Wysyłanie Prywatnej Wiadomości
Forum posiada możliwość przesyłania wiadomości bezpośrednio pomiędzy użytkownikami forum.

Jeżeli nie życzysz sobie wysyłać lub otrzymywać prywatnych wiadomości wyłącz tę opcję.
Przysyłanie prywatnych wiadomościtu okienko musi byc zaznaczone

Możesz ponadto otrzymywać e-mailowe powiadomienie o wysłaniu do Ciebie takiej wiadomości.
Przesyłanie e-mailowego powiadomienia o otrzymaniu prywatnej wiadomości.

Jeżeli jesteś w trakcie przeglądania forum i otrzymujesz nową prywatną wiadomość możesz zostać o tym powiadomiony w formie pop-upu.
Powiadamianie o otrzymywaniu prywatnej wiadomości w formie pop-upu.

Mar-Basia
21-07-2008, 16:16
Pisze tuman do tumana.
Chciałaś dobrze kliknij na ustawienia i natępnie edycja opcji czytaj uważnie zaznacz ptasze w kwadraciku lub nie zależnie od tego co chcesz osiągnąć i na koniec na dole jest zapisz lub coś podobnego i tu musisz potwierdzić to co zapisałaś. Mam nadzieję, że tuman pomógł
Tadziu dziekuje, bede probowac. Uczymy sie codziennie, cudowne. Nie gwarantuje wynikow, ale sprobuje...dzieki za konsolidacje, za tumana, naprawde nim jestem, jezeli chodzi o informatyke.
Pozdrowienia
____________________

Nie lubie ludzi, ktorzy twierdza , ze wszystko wiedza.

Mar-Basia
21-07-2008, 16:20
Najpierw po lewej stronie wejdz w ustawienia.. potem w opcje i wyswietla ci sie rozne opcje miedzy innymi ta:

"Wysyłanie Prywatnej Wiadomości
Forum posiada możliwość przesyłania wiadomości bezpośrednio pomiędzy użytkownikami forum.

Jeżeli nie życzysz sobie wysyłać lub otrzymywać prywatnych wiadomości wyłącz tę opcję.
Przysyłanie prywatnych wiadomościtu okienko musi byc zaznaczone

Możesz ponadto otrzymywać e-mailowe powiadomienie o wysłaniu do Ciebie takiej wiadomości.
Przesyłanie e-mailowego powiadomienia o otrzymaniu prywatnej wiadomości.

Jeżeli jesteś w trakcie przeglądania forum i otrzymujesz nową prywatną wiadomość możesz zostać o tym powiadomiony w formie pop-upu.
Powiadamianie o otrzymywaniu prywatnej wiadomości w formie pop-upu.
Witam, milo, ze mi odpowiadasz. Wszystko zanotowalam i zabieram sie do dzialania. Trzymaj kciuki, moze mozgownica zacznie pracowac.
Buzka

Mar-Basia
21-07-2008, 17:02
Najpierw po lewej stronie wejdz w ustawienia.. potem w opcje i wyswietla ci sie rozne opcje miedzy innymi ta:

"Wysyłanie Prywatnej Wiadomości
Forum posiada możliwość przesyłania wiadomości bezpośrednio pomiędzy użytkownikami forum.

Jeżeli nie życzysz sobie wysyłać lub otrzymywać prywatnych wiadomości wyłącz tę opcję.
Przysyłanie prywatnych wiadomościtu okienko musi byc zaznaczone

Możesz ponadto otrzymywać e-mailowe powiadomienie o wysłaniu do Ciebie takiej wiadomości.
Przesyłanie e-mailowego powiadomienia o otrzymaniu prywatnej wiadomości.

Jeżeli jesteś w trakcie przeglądania forum i otrzymujesz nową prywatną wiadomość możesz zostać o tym powiadomiony w formie pop-upu.
Powiadamianie o otrzymywaniu prywatnej wiadomości w formie pop-upu.

Robie sie nudna. Wlaczylam sie na "Przesylanie informacji i powiadomien".
Bylo - "Wysylanie Prywatnej wiadomosci" gdzie jest napisane:
"Forum posiada mozliwosc "przesylania wiadomosci" bezposrednio pomiedzy uczestnikami forum.
Potem zaraz pod tym:
"Jezeli nie zyczysz sobie wysylac lub otrzymywac prywatnych wiadomosci wylacz te opcje.

(okienko) przesylanie prywatnych wiadomosci.

Zostawilam te okienko puste.

Ale kiedy pozniej kliknelam na gorne zdanie "przesylanie wiadomosci" mam message: " Funkcja prywatnych wiadomosci jest wylaczona w Twoim profilu, nie mozesz wiec ani otrzymywac ani wysylac prywatnych wiadomosci do innych uzytkownikow. Mozesz wlaczyc te funkcje w ustawieniu swojego profilu"

Czy mozesz mi powiedziec co zle zrozumialam, dlaczego mam ten message?

Przepraszam Cie za klopot, ale jak sama widzisz naprawde nie jestem orlem w tej dziedzinie.

:mad: :confused:

tadeusz50
21-07-2008, 17:06
marbello123
To okienko ma być z ptaszkiem i na dole zapisz

Alsko
21-07-2008, 17:11
wyłącz tę opcję - znaczy, że nie stawiasz tam "ptaszka. Jeśli postawisz - będzie OK! Spróbuj "ptaszknąć" ten kwadracik, a powinno być, dobrze :)

Evi
21-07-2008, 19:02
Chcialabym na watku "zwierzeta"dodac zdjecie,ale jakos nie wychodzi.i jeszcze jedno pytanie co to znaczy"Subskrybcje".Dziekuje za pomoc.

Mar-Basia
21-07-2008, 19:29
marbello123
To okienko ma być z ptaszkiem i na dole zapisz
Dziekuje, zaraz to zrobie.

Alsko
21-07-2008, 19:42
Chcialabym na watku "zwierzeta"dodac zdjęcie,ale jakos nie wychodzi.i jeszcze jedno pytanie co to znaczy"Subskrybcje".Dziekuje za pomoc. Podaję Ci link do wątku, gdzie prawdopodobnie znajdziesz odpowiedź na pytanie, jak zamieścić fotki:
http://www.klub.senior.pl/epomoc/t-jak-zamieszczac-obrazki-i-zdjecia-na-forum-czesc2-1159.html
A subskrybcja to jest abonowanie wątków. Jeśli w jakimś wątku nie ma nowych wpisów - "spada" gdzieś na dół (bo wyświetlane są wg dat wpisów) i trudno go znaleźć. Każdy wątek ma na czerwonym pasku po prawej stronie m.in. napis "narzędzia wątku". Jeśli interesuje Cię temat, klikasz w ten napis i z rozwijalnej listy wybierasz subskrybcję. Wtedy ten temat "wskakuje" na Twoją stronę i łatwo go odnajdujesz.
Powodzenia :)

Evi
21-07-2008, 19:52
bardzo dziekuje za odpowiedz.Evi:)

Mar-Basia
21-07-2008, 20:50
Najpierw po lewej stronie wejdz w ustawienia.. potem w opcje i wyswietla ci sie rozne opcje miedzy innymi ta:

"Wysyłanie Prywatnej Wiadomości
Forum posiada możliwość przesyłania wiadomości bezpośrednio pomiędzy użytkownikami forum.

Jeżeli nie życzysz sobie wysyłać lub otrzymywać prywatnych wiadomości wyłącz tę opcję.
Przysyłanie prywatnych wiadomościtu okienko musi byc zaznaczone

Możesz ponadto otrzymywać e-mailowe powiadomienie o wysłaniu do Ciebie takiej wiadomości.
Przesyłanie e-mailowego powiadomienia o otrzymaniu prywatnej wiadomości.

Jeżeli jesteś w trakcie przeglądania forum i otrzymujesz nową prywatną wiadomość możesz zostać o tym powiadomiony w formie pop-upu.
Powiadamianie o otrzymywaniu prywatnej wiadomości w formie pop-upu.
Hihihhi, Eureka - dziala. Naturalnie dzieki Tadeuszowi. Nawet udalo mi sie wstawic, a raczej zmienic avantar. Kiedy sie zapisalam na forum wydawalo mi sie, ze musi to byc zdjecie forumowicza, ale okazuje sie, ze jak zwykle zle zinterpretowalam technike !!!!! Oj te baby.....zdecydowanie nie maja talentu w tej dziedzinie - Uwaga pisze we wlasnym imieniu.
Wszystko dziala, moge wysylac i otrzymywac prywatne posty, wstawilam zdjecie naszego kota slynnego bandyty z Costa del Sol, pana Miouschka, ktory wodzi wszystkich za nos. Bardzo go kochamy.
Serdeczne dzieki dla Pani Slowikowej i Tadeusza

Evi
22-07-2008, 21:19
Witam!Mam ponownie prosbe o pomoc.Wczoraj wstawilam zdjecie do watek"Wszyskie zwierzeta duze i male"To zdjecie weszlo jako miniaturka i z napisem mojej datei.Nie wiem czy to jetst normalne ja mam razkazy w trzech jezykach.Musze tez dodac ze obsluguje Kompiuter dopiero od 4 miesiecy po kursie i lektura.Dziekuje Evi

tadeusz50
22-07-2008, 21:25
Evi
Ja jestem całkowicie bez kursu. Pozdrawiam.

Evi
22-07-2008, 21:29
Moze zle sie wyslowilam abo pan nie zrozumial.Mam problemy jeszcze z obsluga.Dziekuje.Evi

tadeusz50
22-07-2008, 21:32
Przepraszam tu jesteśmy na ty ale pewnie ktoś inny się zgłosi. Powodzenia.

Mar-Basia
22-07-2008, 21:39
Tadziu, nie badz taki skromniaczek....przeciez mnie nauczyles tych cholernych historii.

Alsko
23-07-2008, 08:23
Witam!Mam ponownie prosbe o pomoc.Wczoraj wstawilam zdjecie do watek"Wszyskie zwierzeta duze i male"To zdjecie weszlo jako miniaturka i z napisem mojej datei.Nie wiem czy to jetst normalne ja mam razkazy w trzech jezykach.Musze tez dodac ze obsluguje Kompiuter dopiero od 4 miesiecy po kursie i lektura.Dziekuje Evi Evi, ja jestem tuman komputerowy, ale spróbuję Ci przekazać, czego mnie nauczyli forumowicze.
Jeśli chcesz coś wkleić na forum w wątku - wybierasz do pisania postu 'opcje zaawansowane'.
W przypadku gdy zdjęcie lub rysunek ma wielkość do 39 kb - wklejasz je wybierając spinacz z górnego paska narzędzi postu.
Gdy chcesz wkleić coś większego - musisz skorzystać z jakiejś strony hostingowej. Np. http://www.vpx.pl/upload.html.
Dokładne opisy, ruch po ruchu, są tu
http://www.klub.senior.pl/epomoc/t-moja-pomoc-1153.html#post40049
http://www.klub.senior.pl/epomoc/t-jak-zamieszczac-obrazki-i-zdjecia-na-forum-page34-275.html
http://www.klub.senior.pl/epomoc/t-porady-komputerowe-page17-279.html#post26227
Jeśli potrzebujesz więcej informacji - wejdź w wątki w dziale e-pomoc.
Powodzenia!:)
PS. Potwierdzam! My się tu "tykamy"! :D;)

tar-ninka
23-07-2008, 11:00
Alusiu moze i moje rady się przydadzą.

Po wejsciu na Cafe Senior wkliknąć w
prywatne wiadomosci.. zaznaczyłam nr. 1..w to kliknąc.
http://www.fothost.pl/upload/08/30/0d56316e.jpg (http://www.fothost.pl)
z lewej strony jest Panel sterowania
a w nim ...Edycja opcji oznaczyłam nr. 2 ..w to kliknąc.

następnie ukaże się ...opcja
przesyłanie informacji i powiadomien

http://www.fothost.pl/upload/08/30/70b3037b.jpg (http://www.fothost.pl)
to co zaznaczylam czerwona kreską i nr,3
trzeba zaznaczyc ptaszkiem klikając w puste okienko
I już po kłopocie .. powodzenia :D
kto jeszcze nie moze sobie poradzić niech pyta

tadeusz50
23-07-2008, 11:06
Do poprzedniego postu następnie na dole strony koniecznie kliknąć na "zapisz" lub coś podobnego sens ten sam

tar-ninka
23-07-2008, 11:18
Dziękuję Tadziu za przypomnienie
oczywiscie ze wszystko trzeba zapisac .
na samym dole jest opcja zapisz trzeba kliknac

tadeusz50
23-07-2008, 11:21
Bez tego to wszystko idzie w kosmos. Wielokrotnie tego nie robilem i dlatego o tym przypominam.

Evi
23-07-2008, 16:25
Jezscze raz dziekuje za pomoc.Tuman to pewnie ja jestem tutaj najwiekszy.Musze sie jeszcze raz usprawiedliwic to moze przmnikniecie oko na moja niewiedze.jak wspomnialam zrobilam kurs,trwal 1,5 dnia.Naturalnie ze sie w tak krotkim czasie niczego nie nauczysz,wiec postanowilam sobie na 50 urodziny (obchodzilam w kwietniu)ze musze wszysko umiec ,to byla teoria doszla praktyka, internet problemy placz.Ile ja bledow zrobilam?To ani nie pisze.Moj syn jest specjalista do kompiuterow,ale niestety mieszka 800 km.dalej odemnie .Podarowal mi dwie ksiazki i powiedzial"ucz sie Mama"To byla cala pomoc syna.Jedna z tych ksiazek nazywa sie (tlumaczenie z niemieckiego)" PC dla gluptasow".Uwazam ze sie duzo nauczylam,ale mam teraz problemy tutaj ,to znaczy z fachowym jezykiem Polskim,niestety.Dziekuje bardzo za pomoc.:)

Kazik
17-08-2008, 03:34
A kto wie jak wkleić foto na własnym profilu nr.8. Mam 7, jak wklejam następne-bo na dole mam dodaj zdjęcie, to nadal mam 7 szt-bo jedno stare zostaje wyrzucone. Jak dodać drugi album, próbowałem to zrobiło duplikat, z tymi samymi fotkami, nad moim głównym zdjęciem. Chciałbym nowy album pod istniejącym, lub zwiększyć pojemność "starego" ponad 7 fotek.