PDA

View Full Version : Mam duży problem aż się wystraszyłam.-


szarotka
12-11-2008, 13:16
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

mimoza
12-11-2008, 16:55
czemu płaczesz?

buswoj
19-03-2009, 15:12
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Ja mimo iż "czytuję" od kilku miesięcy, to poraz pierwszy odważyłem się napisać, chociaż nie wiem czy to w odpowiednim miejscu piszę (początkujący - nie jestem dobry w poruszaniu sie na forum) a piszę albowiem mam problem, a czytając "seniorka" - to jest tam tak dużo mądrych osób, myślę iż mi ktoś udzieli rady a mianowicie: od kilku dni gdy otwieram komputer to ukazuje mi się następująca informacja:
Access violation at address 00468098 in module hptrades.exe. read of address 000002F8 ( a ja nie znam angielskiego) klikam na ok i informacja znika komputer pracuje normalnie ale przy następnym otwarciu informacja ponownie się otwiera. Pytanie moje co zrobić by usunąć i co ta informacja chce mi przekazać. Z góry dziękuję za pomoc-informację. Z poważaniem.

tadeusz50
19-03-2009, 15:20
Ja mimo iż "czytuję" od kilku miesięcy, to poraz pierwszy odważyłem się napisać, chociaż nie wiem czy to w odpowiednim miejscu piszę (początkujący - nie jestem dobry w poruszaniu sie na forum) a piszę albowiem mam problem, a czytając "seniorka" - to jest tam tak dużo mądrych osób, myślę iż mi ktoś udzieli rady a mianowicie: od kilku dni gdy otwieram komputer to ukazuje mi się następująca informacja:
Access violation at address 00468098 in module hptrades.exe. read of address 000002F8 ( a ja nie znam angielskiego) klikam na ok i informacja znika komputer pracuje normalnie ale przy następnym otwarciu informacja ponownie się otwiera. Pytanie moje co zrobić by usunąć i co ta informacja chce mi przekazać. Z góry dziękuję za pomoc-informację. Z poważaniem.
Witaj. Spróbuj zadać to pytanie tutaj
http://www.klub.senior.pl/esenior/t-pomoge-kazdemu-cz.-2-ga.-page14-3816.html#post336665

hortensja
25-03-2009, 11:30
Witajcie.
Widzę, że piszecie tu o różnych problemach z komputerem.
A ja chciałam się pochwalić, że skończyłam właśnie kurs. Wspaniali prowadzący cierpliwi i mili nie gnają z materiałem i jest sporo powtórek. Ale co ciekawe w firmie która je prowadziła jest taki Pan Leszek (szef) i on rozwiązuje każdy problem z komputerem. Można przynieść do niego swój sprzęt a On jak dobry lekarz go wyleczy i uratuje.
Bardzo polecam.
Hotrensja.

tadeusz50
25-03-2009, 11:42
Witajcie.
Widzę, że piszecie tu o różnych problemach z komputerem.
A ja chciałam się pochwalić, że skończyłam właśnie kurs. Wspaniali prowadzący cierpliwi i mili nie gnają z materiałem i jest sporo powtórek. Ale co ciekawe w firmie która je prowadziła jest taki Pan Leszek (szef) i on rozwiązuje każdy problem z komputerem. Można przynieść do niego swój sprzęt a On jak dobry lekarz go wyleczy i uratuje.
Bardzo polecam.
Hotrensja.
Witaj Hortensjo.
Pięknie opisałaś kurs, jeszcze lepiej prowadzących łącznie z szefem. Tylko gdzie to jest? Miasto? Jaka firma? itd. Przepraszam za uwagi ale tak to wygląda.

zosinek
27-03-2009, 10:41
Hortensjo, to wspaniale ze trafilas na dobrych nauczycieli komputerowcow.Ja nauczylam sie tylko wlączać i wyłączac koputer na kurasie dla senioów a resztę pokazały mi moje dorosłe dzieci.One tez nie rozumieja że trzeba cos pokazac kilka razy bo starsi (pisze o sobie)tak szybko nie zapamiętują jak oni.Kupiłam książkę "Naucz się z nami obsługi komputera" a internetu ucze się sama na zasadzie "prób i błędów" Ciągle jednak błądzę ale cos mnie ciagnie do tej komputeryzacji.Chciałabym wiedziec jak innym to się udaję?Pozdrowienia dla wszystkich Seniorów

Jesion
27-03-2009, 11:10
Ja mimo iż "czytuję" od kilku miesięcy, to poraz pierwszy odważyłem się napisać, chociaż nie wiem czy to w odpowiednim miejscu piszę (początkujący - nie jestem dobry w poruszaniu sie na forum) a piszę albowiem mam problem, a czytając "seniorka" - to jest tam tak dużo mądrych osób, myślę iż mi ktoś udzieli rady a mianowicie: od kilku dni gdy otwieram komputer to ukazuje mi się następująca informacja:
Access violation at address 00468098 in module hptrades.exe. read of address 000002F8 ( a ja nie znam angielskiego) klikam na ok i informacja znika komputer pracuje normalnie ale przy następnym otwarciu informacja ponownie się otwiera. Pytanie moje co zrobić by usunąć i co ta informacja chce mi przekazać. Z góry dziękuję za pomoc-informację. Z poważaniem.
Najprostszym rozwiązaniem jest przywrócenie systemu do czasu sprzed awarii (zakładam, że pracujesz na Win XP). Wybierasz: Start | Wszystkie programy | Akcesoria | Narzędzia systemowe | Przywracanie systemu, zaznaczasz: Przywróć mój komputer do wcześniejszego stanu | Dalej, wybierasz wytłuszczoną datę sprzed awarii i dalej już jak po sznurku. Jeśli pocztę masz na dysku logicznym C:, niestety zostaną wycięte listy z tego ostatniego okresu awarii. Dlatego foldery pocztowe trzymam razem z różnymi archiwami na innym dysku logicznym niż C: i ten dysk z archiwaliami wyłączam z procesu przywracania.

Pozdrawiam,
jesion

szarotka
16-05-2009, 15:55
Witam wszystkich - mam pytanie:kupiłam laptopa i właśnie się zastanawiam, czy należy go używać podłączonego przez cały czas do prądu, czy należy najpierw naładować jego baterie do oporu i używać już bez podłączenia.Każdy mi radzi coś innego i dlatego mam pytanie do fachowców w tym temacie. Ciekawe jaka będzie odpowiedź. Marysia.

gerd
16-05-2009, 16:46
Jak używać Laptopa, - zależy wyłącznie od Ciebie. Jeśli używasz go wyłącznie np. w domu, to nie ma potrzeby korzystania z baterii. Wskazane jest nawet, wyjmowanie baterii, jeśli się - „nie ma zamiaru korzystania z nich wcześniej niż po 2 – 3 dniach”. A więc zależ to od Ciebie. Nie przeszkadza to zresztą – baterie mieć – załadowane. (jeśli koniecznie tego chcesz) i jeśli sytuacja tego wymaga. A potem porostu je wyjąc.
Przecież to na pewno opisane jest w instrukcji.

gerd
16-05-2009, 17:05
Do Szarotki
Chciałem tylko jeszcze dodać, że raz naładowane baterie, należy w razie nie używania ich, po 2 - 3 miesiącach - rozładować i ponownie naładować. (pomijam tu problem - formatowania-formowana)

szarotka
16-05-2009, 18:45
Bardzo Ci dziękuję za odpowiedż.Wszystko już wiem - no może prawie wszystko.Mądry człowiek z Ciebie.Dobrze że jest takie forum.Korzysta się tutaj z mądrych rad.Pozdrawiam serdecznie.

nektarynka
16-05-2009, 19:25
Z tej informacji wynika że naruszyłaś zasady dostępu i to jest adres i adres modułu nie wiem na laptopach się nie znam może gdzieś kliknęłaś niepotrzebnie nacisnęłaś ,To go zrestartuj jak nie ,,to potrzebny fachowiec pozdrawiam :)

xaniax4
10-06-2009, 18:32
Witaj Szarotko
Z dużym prawdopodobieństwem jest to problem z:
1 baterią ... jeźeli twój zegar systemowy nie pokazuje dobrze czasu to na 100% bateria nadaje sie do wymiany. Żeby ja zmienić trzeba zdjąć obudowę komputera, odnaleźć na płycie metalowy krążek średnicy ok 4-5 cm. Nalezy to zrobić w miarę szybko bo w przeciwnym razie zmienią ci się ustawienia BIOS.
Bateria do dostania w każdym sklepie komputerowym
2 to może być też informacja, że obudowa komputera jest niedokładnie założona ... nic nie napisałaś o jaki komuter chodzi a to istotna informacja. Pozdrawiam Anna