PDA

View Full Version : Prośba o podpowiedz.


eledand
26-06-2009, 13:53
Chciałabym pod moim każdym postem mieć banerek Ewa ale nie mam spinacza i w edycji podpisu mnie to nie wychodzi może ktoś podpowie.Z górki dziękuski.Ewa.:)

tadeusz50
26-06-2009, 14:20
Chciałabym pod moim każdym postem mieć banerek Ewa ale nie mam spinacza i w edycji podpisu mnie to nie wychodzi może ktoś podpowie.Z górki dziękuski.Ewa.:)
Ewo, nie gwarantuję powodzenia ale wejdź tak jak do podpisu, czyli klikasz na "ustawienia", następnie "edytuj podpis" i tam masz też nad miejscem na tekst pomocnicze wskazówki. Jest też kwadrat z widokiem góry najedż kursorem na niego, kiknij wstaw adres obrazka i zapisz zmiany. Myślę, że się uda. Powodzenia

eledand
26-06-2009, 14:23
Pierwsza próbka Tadeuszu.

eledand
26-06-2009, 14:29
Próba druga ale ewki nie ma.

Alsko
26-06-2009, 14:29
Ewo, jeśli nie uda się, jak radzi Tadeusz - spróbuj zrobić tak:
skopiuj prawym klawiszem myszy banerek. Klik lewym klawiszem ustawienia. Klik lewym > edytuj podpis i wklej w okienko prawym klawiszem.

eledand
26-06-2009, 15:07
Adres baneru jest zakreślony na niebiesko,i klikam wklej lewym i prawym i nie załapuje.Dalej popełniam błąd ale mam dużo cierpliwości.Cierpliwi żyja dłużej.;)

tadeusz50
26-06-2009, 15:29
Adres baneru jest zakreślony na niebiesko,i klikam wklej lewym i prawym i nie załapuje.Dalej popełniam błąd ale mam dużo cierpliwości.Cierpliwi żyja dłużej.;)
Ewo a może zapytać przez priv tych co taki baner posiadaja. Twojego pytania może jakoś nie widzą.

Anielka
26-06-2009, 16:00
Ewo.Musisz wkleić przez ktorys z programow np, www.Imagebanana.pl ,i wkliec tak jak obrazki czy zdjęcia.Jezeli nie wiesz jak napisz .Napisze do Ciebie na priv i podam jak to sie robi.Pozdrawiam cieplutko.

eledand
26-06-2009, 16:35
Dziekuje Wam Tadeusz Alsko i inni którzy chcą mi pomóc to dlatego aby nikt nie poczuł się zapomniany przeze mnie.Jestescie super pomocnymi Userami.Milutko z troszku słoneczkiem które patrzy z ukradka.Pozdrawiam Ewa.;)

marzenna79
26-06-2009, 16:59
Ustawienia >>> Edytuj podpis>>> w okienko wklej adres bannerka, który chcesz wstawić >>>
>>>kliknij na koniec: Zapisz

Zamiast bannerka możesz wpisać swoje imię: Ewa

Na początek wpisz tylko swoje imię... ;)

Wcześniej skopiuj adres obrazka, który chcesz wkleić i potem wklej go w okienko w ten sposób:
http://i39.tinypic.com/2ynm2kx.jpg

tylko, nie rób przerwy, zobacz http://i39.tinypic.com/2ynm2kx.jpg

ansty
26-06-2009, 17:44
Spróbowałam na moim podpisie-dodałam kwiatuszek i udało się!!!!!

marzenna79
26-06-2009, 20:34
Spróbowałam na moim podpisie-dodałam kwiatuszek i udało się!!!!!
Aniu, świetnie sobie poradziłaś. :D :cool:

eledand
22-08-2009, 15:43
Serdecznie witam.
Szukałam i szukałam w wątkach pomocy technicznej,szukałam w wyszukiwarce i niestety bez rezultatu.Gapa pewnie jestem.Chodzi mi o drukarkę.Posiadam takową i potrafię wydrukować stronę internetową.Chciałabym wydrukować stronę z własnoręcznie napisanym tekstem i nijak tego nie potrafię.Korzystałam już z Waszych podpowiedzi i dobrych rad .Czy tym razem również mogę liczyć na pomoc?
Z góry serdecznie dziękuję.
Pozdrawiam.

Alsko
22-08-2009, 15:52
Serdecznie witam.
Szukałam i szukałam w wątkach pomocy technicznej,szukałam w wyszukiwarce i niestety bez rezultatu.Gapa pewnie jestem.Chodzi mi o drukarkę.Posiadam takową i potrafię wydrukować stronę internetową.Chciałabym wydrukować stronę z własnoręcznie napisanym tekstem i nijak tego nie potrafię.Korzystałam już z Waszych podpowiedzi i dobrych rad .Czy tym razem również mogę liczyć na pomoc?
Z góry serdecznie dziękuję.
Pozdrawiam. Ewo, ten własnoręczny tekst masz zapisany w komputerze?
Jeśli tak - otwierasz go, klikasz w "Plik" na górnym pasku i z rozwijalnej listy wybierasz "drukuj". Otworzy Ci okno drukarki, będziesz musiała oznaczyć, ile kopii chcesz, klikniesz OK i koniec, resztę zrobi drukarka.
Jeśli tekst nie jest zapisany w komputerze, a masz skaner - musisz go zeskanować, zapisać i dopiero wtedy możesz drukować.
Tyle wiem, ale ja jestem niedouk :)

eledand
22-08-2009, 16:13
Alsko,jeszcze nic nie napisałam.Chcę wydrukować ogłoszenie na kartce o sprzedaży samochodu i nie wiem od czego zacząć.
Najlepiej od początku ale jak?

mimoza
22-08-2009, 16:24
Eledand - weź pierwszą lepszą gazetę, otwórz na ogłoszeniach, wybierz któreś na wzór i na tej podstawie napisz w komp. swoje ogloszenie.
Reszta tak jak podpowiada Ci Alsko - powodzenia:D Cz

Scarlett
22-08-2009, 16:28
Na dole na pasku powinnaś mieć literkę W, to znaczy Word. Po napisaniu ogłoszenia u góry masz ikonkę drukarki. Klikasz i już masz.

Alsko
22-08-2009, 16:29
Alsko,jeszcze nic nie napisałam.Chcę wydrukować ogłoszenie na kartce o sprzedaży samochodu i nie wiem od czego zacząć.
Najlepiej od początku ale jak?
Ewo, wejdż w "moje dokumenty", kliknij "plik", wybierz z listy "nowy dokument tekstowy". Otworzy Ci się, wybierz sobie czcionkę, krój, wielkość, napisz, co masz napisać i zapisz.
A dalej, jak w moim poprzednim poście.
Powodzenia :)

eledand
22-08-2009, 17:23
Alsko,po naciśnięciu START nie mam folderu MOJE DOKUMENTY trzeba to chyba jakoś wyszukać.

Alsko
22-08-2009, 17:32
Alsko,po naciśnięciu START nie mam folderu MOJE DOKUMENTY trzeba to chyba jakoś wyszukać.
Ewo, a masz "mój komputer"?
A może łatwiej będzie przez skype'a?

tadeusz50
22-08-2009, 17:42
Alsko,po naciśnięciu START nie mam folderu MOJE DOKUMENTY trzeba to chyba jakoś wyszukać.
Może się troszeczkę wtrącę. Czy masz "Dokumenty" i dopiero następny krok po najechaniu strzałką powinny pokazać się "moje dokumenty" Tak jest u mnie

gerd
22-08-2009, 21:42
Dla eledand

Witam
Odnośnie wydruku ogłoszenia sprzedaży samochodu, może chodzi o coś takiego?
Kliknij na dolny link.

http://img6.imageshack.us/img6/3679/autosprzedamnowe.jpg

PS numer telefonu zupełnie przypadkowy

eledand
23-08-2009, 10:36
Gerhatku,to właśnie coś bardzo podobnego,bez telefonów do oddzierania.Gdybym tak umiała wydrukowałabym na A4,wkleiła do okna a auto wystawiłabym przed chałupę.
Pozdrawiam.

gerd
23-08-2009, 12:01
Witam
Przesyłam Ci - "link" do tego co chciałaś. Mam nadzieję że o to chodzi. W razie jakich wątpliwości, napisz. Bo tak naprawdę to nie jestem pewny,czy dobrze zrozumiałem?
Pozdrawiam

http://img26.imageshack.us/img26/9626/autogzt.png

Acha: Przytrzymując klawisz - "Ctrl" (dolny po lewjej stronie) na klawiaturze, oraz klikając sobie kilka razy na - (klawisz +) powiększasz sobie załączony - link.

gerd
23-08-2009, 21:00
Dla wyjaśnienia

"Word Pad" był oczywiście podany jako przykład. Oznacza to że każdy Edytor Tekstu zrobi wszystko tak samo, nawet dużo lepiej, ponieważ ma dużo więcej - "opcji" i tym samym wiecej możliwośći.