PDA

View Full Version : Konta Internetowe - zakładanie


Wiosenna
13-11-2009, 03:04
Z tego co słyszałam wielu osobom szczególnie starszym sprawia kłopot założenie konta internetowego. Dlatego stwierdziłam, że z chęcią mogę pomóc i pokierować osoby, które byłyby chętne założyć takie konto. To tak naprawdę nie jest takie trudne. Jeżeli ktoś będzie potrzebował mogę dokładnie wytłumaczyć krok po kroku jak założyć i w wypadku mbanku jak używać konta.

W razie potrzeby mogę również pomóc w innych problemach informatycznych :)

KKangaroo
15-11-2009, 17:03
...aha... .

jip
15-11-2009, 17:17
Z tego co słyszałam wielu osobom szczególnie starszym sprawia kłopot założenie konta internetowego. Dlatego stwierdziłam, że z chęcią mogę pomóc i pokierować osoby, które byłyby chętne założyć takie konto. To tak naprawdę nie jest takie trudne. Jeżeli ktoś będzie potrzebował mogę dokładnie wytłumaczyć krok po kroku jak założyć i w wypadku mbanku jak używać konta.

W razie potrzeby mogę również pomóc w innych problemach informatycznych :)
A jakie dane muszę Ci podać, żebyś mi założyła konto? Chciałbym ale trochę boję się.

inka-ni
15-11-2009, 17:48
Do konta muszą byc nasze dane i Haslo.Uwaga-najlepiej jak pomoze ktos bliski z rodziny.No i jest instrukcja w internecie i tam mozna poczytac co i jak.To są poufne dane dla wlasciciela konta.Mam konto i jest bardzo wygodne,mozna kupowac przez internet i robic przelewy rachunkowe,nie trzeba do banku chodzic.

jip
15-11-2009, 17:51
Do konta muszą byc nasze dane i Haslo.Uwaga-najlepiej jak pomoze ktos bliski z rodziny.No i jest instrukcja w internecie i tam mozna poczytac co i jak.To są poufne dane dla wlasciciela konta.Mam konto i jest bardzo wygodne,mozna kupowac przez internet i robic przelewy rachunkowe,nie trzeba do banku chodzic.
Ale ja pytałem wiosennej, bo ona mi chciała pomóc....

tadeusz50
15-11-2009, 18:41
Naiwni podobno sami się rodzą, tak samo jak oszuści.
Konto internetowe zakładałem w banku gdzie mam zwykłe konto. Otrzymałem nr konta i hasło tymczasowe które zmieniłem po pierwszym logowaniu. Transakcje zatwierdzam specjalnymi kodami. Tyle w skrócie.

Wiosenna
15-11-2009, 19:51
A jakie dane muszę Ci podać, żebyś mi założyła konto? Chciałbym ale trochę boję się.

Mi nie podajesz, żadnych danych. Ja tylko pomagam przejść przez proces rejestracji. Mówiąc krok po kroku co powinno się zrobić co wybrać.

Większość danych, haseł itd to i tak są generowane automatycznie i dochodzą dopiero po podpisaniu umowy z kurierem z banku.

Jeszcze raz powtarzam NIE WYMAGAM żadnych danych od was. I przestrzegam przed podawaniem jakichkolwiek.

teresaf
17-11-2009, 16:01
za mało się znam na internecie, aby ryzykować założenie konta.

tadeuszek
17-11-2009, 16:01
konto posiadam ale jest puste wszystko wybrane

uleczka.s
17-11-2009, 16:01
Mam założone konto pocztowe, ale z kontem bankowym miałam duże trudnościi zrezygnowałam z prowadzenia tego konta. Pozdrawiam

Scarlett
17-11-2009, 16:05
Trzeba iśc do wybranego banku, pobać dokumenty i potem zakładć konto, tak jak wskazał TADZEUSZ. INNEGO SPOSOBU NIE ZNAM.

jip
17-11-2009, 16:07
Mi nie podajesz, żadnych danych. Ja tylko pomagam przejść przez proces rejestracji. Mówiąc krok po kroku co powinno się zrobić co wybrać.

Większość danych, haseł itd to i tak są generowane automatycznie i dochodzą dopiero po podpisaniu umowy z kurierem z banku.

Jeszcze raz powtarzam NIE WYMAGAM żadnych danych od was. I przestrzegam przed podawaniem jakichkolwiek.
Pytanie moje było specjalnie naiwne, ja kontem internetowym posługuję się od wielu lat, ale bałby się pomocnika z boku, bo wielu takich pomocników żeruje na naiwności ludzi starszych, a do pomocy są doradcy bankowi, którzy też za rączkę potrafią prowadzić, zaś doradca wiosenny dla staruszka, no to wyciągniecie hasła innych dany i nie tylko to niezbyt wielki problem przy zdobytym zaufaniu i szukaj wiatru na gałązce....

tadeusz50
17-11-2009, 16:24
za mało się znam na internecie, aby ryzykować założenie konta.
Żeby było śmieszniej (ale tak było) konto założyłem stawiając pierwsze kroki w komputerze i internecie. Dla jasności miałem wsparcie w postaci syna który zna te sprawy doskonale. Początkowo trochę strachu a teraz pełna swoboda i luz. Nie stoję w kolejkach bankowych, prawie nie (0,50zł) płacę za przelew. w innych bankach podobno darmowe.

emka46
17-11-2009, 18:20
Zgłosic na pewno trzeba w banku,a reszta?
Uwaznie czytać i nie śpieszyć sie.
Odkad mam internet,mam konto i nie mam żadnych problemów.
Naprawdę nie ma czego się bać.