wawik
15-05-2010, 18:42
Mamy teraz okazję, aby zrobić nalewkę sosnową.
Pędy sosny po rozdobnienu zasypujemy cukrem w stosunku 1 do 1(wagowo) i trzymamy w słojach, pojemnikach, ewentualnie w 5-cio litrowych pojemnikach po wodzie mineralnej 3-4 tygodnie .
Następnie zlewamy nektar alkoholem 60-70% i
po kilku tygodniach łączymy syrop pini z alkoholowym ekstratem i mamy pyszną nalewkę sosnową.
Pędy sosny po rozdobnienu zasypujemy cukrem w stosunku 1 do 1(wagowo) i trzymamy w słojach, pojemnikach, ewentualnie w 5-cio litrowych pojemnikach po wodzie mineralnej 3-4 tygodnie .
Następnie zlewamy nektar alkoholem 60-70% i
po kilku tygodniach łączymy syrop pini z alkoholowym ekstratem i mamy pyszną nalewkę sosnową.