PDA

View Full Version : ImageShack


Dorota45
25-07-2011, 07:59
Mam pytanie odnośnie wklejania zdjęc (również gifów) za pomocą ImageShack
Otóż: jak zrobić, aby po wklejeniu zdjęcia nie pokazywał się taki napis: Uploaded with ImageShack.us ?
Kopiuję to co jest w okienku: Kod Forum

Czy jest jakaś możliwość, aby taki napis nie pokazywał się? Czasami nie ma możliwości wkleić fotki , gdzie można skopiować jej adres internetowy i trzeba zdjęcie wkleić właśnie przez ImageShack'a.


Jeżeli taki problem był już poruszony na forum to bardzo proszę odesłać mnie pod właściwy post.

mimoza
25-07-2011, 08:14
Mam pytanie odnośnie wklejania zdjęc (również gifów) za pomocą ImageShack
Otóż: jak zrobić, aby po wklejeniu zdjęcia nie pokazywał się taki napis: Uploaded with ImageShack.us ?
Kopiuję to co jest w okienku: Kod Forum

Czy jest jakaś możliwość, aby taki napis nie pokazywał się? Czasami nie ma możliwości wkleić fotki , gdzie można skopiować jej adres internetowy i trzeba zdjęcie wkleić właśnie przez ImageShack'a.


Jeżeli taki problem był już poruszony na forum to bardzo proszę odesłać mnie pod właściwy post.

Doroto - po prostu, kiedy wklejasz do postu Kod Forum, przed wysłaniem obrazka na wątek, musisz zaznaczyć właśnie ten fragment kodu Uploaded with ImageShack.us ? i go usunąć. Nast. klikasz na "zatwierdź odpowiedź" i obrazek pokaże się na wątku bez tego napisu. Spróbuj - powodzenia. - Cz

wifi
25-07-2011, 21:13
... przed wysłaniem obrazka na wątek, musisz zaznaczyć właśnie ten fragment kodu Uploaded with ImageShack.us ? [COLOR=black]i go usunąć.

Jest jeszcze inna alternatywa. Wystarczy zarejestrować się na ImageS i wtedy ten napis w ogóle nie występuje.

mimoza
25-07-2011, 21:15
Jest jeszcze inna alternatywa. Wystarczy zarejestrować się na ImageS i wtedy ten napis w ogóle nie występuje.

Wifi masz oczywiście rację, jednak nie zawsze i nie wszędzie chcemy się rejestrować. :) - Cz

Yeva
25-07-2011, 21:30
Jestem zarejestrowana a napis sie pojawia.

http://img202.imageshack.us/img202/8641/zyrafad.gif (http://imageshack.us/photo/my-images/202/zyrafad.gif/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

Lub z innego linku

http://img715.imageshack.us/img715/8919/podpisp.gif
By nata03 (http://profile.imageshack.us/user/nata03) at 2011-02-18

Usuwam po wklejeniu

wifi
25-07-2011, 21:54
Jak jestem zarejestrowany to kod wygląda tak:

http://i54.tinypic.com/21ci07l.jpg

a jak niezarejestrowany to tak i trzeba skasować tą dolną linie:

http://i56.tinypic.com/2powf82.jpg

Yeva
25-07-2011, 22:06
Wifi czy my jestesmy na tym samym http://imageshack.us/ ?
U mnie wyglada to tak

http://img6.imagebanana.com/img/8131hvi3/zrzut.jpg (http://www.imagebanana.com/)

wifi
25-07-2011, 22:38
Wifi czy my jestesmy na tym samym http://imageshack.us/ ?

Na tym samym, tylko w różne miejsca sobie pstrykamy:)

http://i51.tinypic.com/25805uh.jpg

eledand
25-07-2011, 22:41
Ja przechowuje zdjęcia na dropboxie a przesyłam poprzez Tinypic i jeszcze Tiny mnie nie zawiódł.Pozdrawiam.

Yeva
25-07-2011, 22:42
Dzięki wifi, tam nie klikałam .Teraz nie będę musiała usuwać :)

wifi
25-07-2011, 23:02
Ja przechowuje zdjęcia na dropboxie a przesyłam poprzez Tinypic i jeszcze Tiny mnie nie zawiódł.Pozdrawiam.

Nie bardzo umiem zrozumieć dlaczego na jednym hostingu przechowujesz a z drugiego wysyłasz:mad:

To nie lepiej mieć wszystko na TinyPic a w razie potrzeby operować tylko linkami do zdjęć, które tam masz?

eledand
25-07-2011, 23:12
Wifi dzięki,ale ja nie byłam zorientowana,że jeżeli coś mnie się przydarzy z kompem to nie odzyskam moich zdjęć.Nie ma tajemnicek na Laptopie bo i co miałabym przechowywać??
Mam zdjęcia na Tiny,Picasso3 i na PHotoscape,a niekiedy nie umiem tego obsługiwać bo jak Wam na początku pisałam sprzed 2,5 roku jestem sama i nikt młody mi nie pomoże,rodziny nie mam a za wszystko płacić i wielokrotnie za pomoc tą kt orą jA już znam z Seniorka to mnie łapy odpadają.Pozostało,jak było i czas stworzył,że wiele
powolutku dowiedziałam,się u nas,Dzisiaj i ja potrafie po swojemu,pomóc i jestem bardzo chętna i cierpliwa.Milo pozdrawiam wszystkich.WIFI trzymaj GÓRKĘ.----A Hooj..

Kazik
04-09-2011, 05:31
Zarejestrować się warto i trzyma rejestrację tak jak na seniorku, czyli miesiącami. Powtórnie (bo zniknie) po czyszczeniu dysku przez Ccleaner. Daje to możliwość dostępu do swoich fotek i jak potrzeba znowu wkleić tu na seniorku lub innym forum to sięgam do swojego banku. Wyświetlanie miniaturek na stronie ustawiłem na 42 a stron mam wtedy (dziś) równe 24 (widać 10 ale potem pokazuje następne) Mogę użyć "go to page". W lewym górnym rogu widać, że uzbierałem 1002 obrazki a ponieważ otwarta str. 4 to obrazki od 85 do 126

No klikam "I" po odnalezieniu miniaturki-pobieram gotowy link. To pokazuje Yeva w #7. Ale haczyk (Include details) jeszcze widzę tam nie zdjęty i wyszedłby niechciany podpis. Nie robiłem więc swojego zrzutu bo już dano w #7. Ale Yeva klika w tabelkę, ja klikam w "MY Images" na obrazku jako (2) a później w to "I" (8) i pokazuje się jak u Yevy w #7- oba sposoby to to samo-jak komu wygodniej. A inne przyciski przy miniaturce wypróbuj samemu. Krzyżyk usuwa miniaturkę (z serwera) ale wtedy fotka wklejona na forum zniknie. Ale jak na priv posyłam obrazek i wiem że już ktoś wykorzystał, to wtedy zbędne usuwam, aby nie mieć śmieci w "banku fotek".

Ja to pokazuję na obrazku i to "I" jest oznaczone (8) Obrazek pokazuje (7) a stronę (6)-widać nieco grubszą-jest teraz na str. 4.

Ponadto zarejestrowanie daje możliwość skorzystania z bilionów cudzych z całego świata, ale jak się wpisze hasło np. po ang. Tu gdzie (5 lub 3) wpisujesz hasło np. "mikołaj" i masz wszystkie Mikołaje krajowe (wpiszesz po ang. to będzie dużo), ale tylko jak ktoś umieszczając jako plik publiczny dał właściwą nazwę. Dlatego zamiast nazwy "zj158fs...itd" z pobranego gdzieś zdjęcia to jak robię upload czegoś ciekawego np. karykatury polityka, to nazwę zmieniam na właściwą i wtedy ktoś może skorzysta.

Na innym obrazku widać haczyk na IS (tabelka) i gdy go zdejmę to zniknie mi u góry ekranu zbędna linijka. Klikam w puste pole na górze i pokaże tą tabelkę. Komputer jeszcze poprosi o potwierdzenie więc klik w "Enable" (otwierając) i zamykając (Disable)

A przy pierwszym upload obrazka to mimo rejestracji wychodzi mi tak jak pokazał Wifi, ale część dolną i muszę usunąć to co się zaczyna od słów "Uploaded with........."

Ja ten IS mam na pasku u góry ekranu (co pokazałem) jak IS tam umieścić to mogę podać osobno jak kto zechce. Własne fotki zacznie zbierać i przechowywać od momentu rejestracji. Te wcześniejsze przy nie rejestrowanym IS są na serwerze (w Kalifornii), ale ich nie zobaczysz jako własne. Ja się zarejestrowałem dawno, nick i hasło pamiętam.

Mają tam tego biliony z całego świata i nie lubią dużych fotek. Widziałem korespondencję z nimi na forum. Dlatego jak mam "bit mapę" to wcześniej przed "upload" konwertuję na "JPEG" i mniej "waży".

http://wgrywacz.pl/images/898na_seniorka.jpg (http://wgrywacz.pl/view.php?filename=898na_seniorka.jpg)

http://wgrywacz.pl/images/528seniorek_2.jpg (http://wgrywacz.pl/view.php?filename=528seniorek_2.jpg)

http://wgrywacz.pl/images/287seniorek_3.jpg (http://wgrywacz.pl/view.php?filename=287seniorek_3.jpg)

Kazik
04-09-2011, 15:12
Inne możliwości ImageShack
http://www.klub.senior.pl/esenior/t-pomoge-kazdemu-page26-2808.html
str 26 #502 do #512

urszula-kol
04-09-2011, 17:30
Ja mam programik ImageShack Uploader 2.2.0 - można go pobrać np z http://www.sciagnij.pl/programy/p/Windows-Grafika_i_DTP-Albumy-ImageShack_Uploader/12671

Skrót programiku mam na pulpicie, dwa razy klik i pokazuje się okienko pierwsze do którego przeciągam myszką obrazek z Moich obrazów. Można w tym oknie zmienić rozmiar. Kliknąć - Wyślij. Pokaże się drugie okno z kodami, gdzie "Hotlinki na fora1", to jest sam obrazek bez firmowego napisu.
Żeby korzystać z tego programiku trzeba być zarejestrowanym i zalogowanym w ImageShack.

http://img703.imageshack.us/img703/5116/przechwytywanie3w.jpg (http://img703.imageshack.us/i/przechwytywanie3w.jpg/)

senioritka
04-09-2011, 21:30
Czytam Wasze wypowiedzi i autorytatywnie stwierdzam:
głupia jestem w tym temacie i co gorsze, dokształt nie wchodzi
w rachubę na ten czas.
Was podziwiam !!!

Kazik
04-09-2011, 21:47
Też to mam, ale nie używam. Dobre bo można nawrzucać wiele i zrobić sobie przerwę obiadową:D Przestałem używać bo coś mi się nie podobało, ale już nie pamiętam co to było. Teraz używam głównie "wgrywacz" i też mogę wiele jednocześnie nawrzucać.

Mam w "ulubione" folder HOSTINGI na w nim 33 sztuki. Jest w czym wybierać. Czasem się przydaje taki na 2 GB aby coś komuś przesłać.

urszula-kol
05-09-2011, 18:03
Kaziku ja też mam w Ulubionych folder Hostingi, ale w nim tylko pięć pozycji.:(
Teraz używam tylko ten programik ImageShack Uploader, bo wydaje mi się najwygodniejszy.