menu

senior.pl - aktywni w każdym wieku

Wróć   Klub Senior Cafe > Kultura > Książka, literatura, poezja
Zarejestruj się FAQ / Pomoc Szukaj Dzisiejsze Posty Oznacz Fora Jako Przeczytane

Książka, literatura, poezja Literatura, dyskusje, własne próby pisarsko-poetyckie.

Odpowiedz
Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek
  #2681  
Nieprzeczytane 18-11-2019, 10:58
Mika_a's Avatar
Mika_a Mika_a jest offline
Początkujący
 
Zarejestrowany: Aug 2016
Miasto: Wielkopolska
Posty: 40
Domyślnie

Srebrzysta podaje aktualne hasło zawsze pod swoim ostatnim postem. Teraz jest : z1491ewa.
Pozdrawiam
Odpowiedź z Cytowaniem
  #2682  
Nieprzeczytane 18-11-2019, 19:29
Mika_a's Avatar
Mika_a Mika_a jest offline
Początkujący
 
Zarejestrowany: Aug 2016
Miasto: Wielkopolska
Posty: 40
Domyślnie

W kontekście bezprawnej i haniebnej amerykańskiej ustawy Just 447
oraz anty polonijnych działań tzw."przedsiębiorstwa holokaust"
najlepszy prezent pod choinkę dla każdego Polaka:
"Powrót do Jedwabnego"
- autorzy: Sumliński Wojciech, Budzyński Tomasz, Kurek Ewa

[IMG][/IMG]
Odpowiedź z Cytowaniem
  #2683  
Nieprzeczytane 19-11-2019, 00:36
donka's Avatar
donka donka jest offline
Stały bywalec
 
Zarejestrowany: Nov 2007
Miasto: Zakopane
Posty: 2 737
Domyślnie

Cytat:
Napisał Mika_a
Srebrzysta podaje aktualne hasło zawsze pod swoim ostatnim postem. Teraz jest : z1491ewa.
Pozdrawiam
Dziękuję....wiem, zawsze go skutecznie używałam. Ale teraz po dłuższej nieobecności próbowałam i próbuję pobrać jakikolwiek audiobook dostaję wiadomość, że "nieprawidłowe hasło" Jestem od dawna zalogowaną i zweryfikowaną właścicielką chomika, więc moja wiarygodność nie powinna być tu przeszkodą. A jednak nie udaje mi się / przed chwilą sprawdzałam dla upewnienia się.... niestety. Czyżbym nagle popełniała jakiś błąd/
__________________
''Absurdem jest żądać od człowieka, aby nigdy się nie zmieniał."
http://donkaja0335.blog.onet.pl/
Odpowiedź z Cytowaniem
  #2684  
Nieprzeczytane 19-11-2019, 00:54
donka's Avatar
donka donka jest offline
Stały bywalec
 
Zarejestrowany: Nov 2007
Miasto: Zakopane
Posty: 2 737
Domyślnie

Cytat:
Napisał donka
Dziękuję....wiem, zawsze go skutecznie używałam. Ale teraz po dłuższej nieobecności próbowałam i próbuję pobrać jakikolwiek audiobook dostaję wiadomość, że "nieprawidłowe hasło" Jestem od dawna zalogowaną i zweryfikowaną właścicielką chomika, więc moja wiarygodność nie powinna być tu przeszkodą. A jednak nie udaje mi się / przed chwilą sprawdzałam dla upewnienia się.... niestety. Czyżbym nagle popełniała jakiś błąd/
Dziękuję - odblokowało mi się.
__________________
''Absurdem jest żądać od człowieka, aby nigdy się nie zmieniał."
http://donkaja0335.blog.onet.pl/
Odpowiedź z Cytowaniem
  #2685  
Nieprzeczytane 17-01-2020, 20:18
Stefan's Avatar
Stefan Stefan jest offline
Stały bywalec
 
Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: Gdańsk
Posty: 2 827
Domyślnie

Bernadeta Prandzioch - "Tabu".
Młoda polska pisarka i publicystka.
"Tabu", to lektura obowiązkowa dla miłośników dobrego kryminału. Mroczne tajemnice, trzymająca w napięciu akcja, mnożące się zagadki i intrygi, wiele wątków, które splatają się w odpowiednim czasie.
Na wstępie powiem, że miałem uprzedzenie. Bo nie przepadam za polskimi kryminałami. A jednak książka już po kilkunastu stronach zaciekawiła mnie. A już gdzieś od połowy wciągnęła.
Składają się na to dwa powody: ciekawa fabuła (akcja), oraz bardzo dobry warsztat pisarski. Autorka pisze prostym, logicznym językiem, nieskomplikowanymi zdaniami. Bez zbędnych opisów, dłużyzn.
Akcja rozgrywa się na Mazurach, powiązana jest z przed- i powojenną historią Węgorzewa i jego mieszkańców.
Jakie sekrety jeszcze skrywa z pozoru spokojne mazurskie miasteczko? Można się dowiedzieć, tylko trzeba przeczytać. Autorka potrafiła świetnie je rozwikłać i opowiedzieć.
Polecam bardzo.
__________________
Janek
Odpowiedź z Cytowaniem
  #2686  
Nieprzeczytane 18-01-2020, 10:30
Kaima's Avatar
Kaima Kaima jest offline
Stały bywalec
 
Zarejestrowany: Sep 2011
Miasto: Mazowsze
Posty: 14 225
Domyślnie

Wydaje mi się, że był tu kiedyś wątek "Książki, których nie polecam". A nie polecam książki Lubow Orłowej "Kochałam Stalina". I wcale nie ze względu na obiekt uczuć, bo wiadomo - serce nie sługa... każda potwora znajdzie swego amatora. Są to tak prymitywnie napisane wspomnienia, że wątpię w autorstwo Orłowej. Nie wiem, czym kierowała się Bellona wydając tę rzecz.
__________________
W życiu bywają noce i bywają dnie powszednie, a czasami bywają też niedziele. (Maria Dąbrowska)
Odpowiedź z Cytowaniem
  #2687  
Nieprzeczytane 13-02-2020, 16:35
elizka's Avatar
elizka elizka jest offline
Stały bywalec
 
Zarejestrowany: May 2007
Miasto: Polska
Posty: 11 320
Domyślnie

Z ciekawością wysłuchałam trzech tomów
książki Ewy Cielesz "Córka cieni".

Nietuzinkowy sposób kompozycji utworu, realia bliskie seniorom, uczucia także nam znane, niekiedy zaskakujące zdarzenia z naszej polskiej historii.
Lektorka dobrana należycie.
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

 



Podobne wątki
Wątek Autor wątku Senior Cafe Odpowiedzi Ostatni Post / Autor
Książki - recenzje szczęśliwa13 Książka, literatura, poezja 499 14-09-2009 00:24
Olimpiada 2008 - Nasze Recenzje jolita Różności - wątki archiwalne 44 23-08-2008 12:35
książki, prasa redoku Kupię, sprzedam, zamienię 1 07-02-2008 11:32
książki basza Kupię, sprzedam, zamienię 0 12-01-2008 21:01
Moje recenzje lub słowa krytyki czyli chodzę po forum i czytam... jolita Różności - wątki archiwalne 29 17-11-2007 17:41

Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek
Przeszukaj ten wątek:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady pisania postów
Nie Możesz: tworzenie nowych wątków
Nie Możesz: odpowiadanie na posty
Nie Możesz: wysłanie załączników
Nie Możesz: edytowanie swoich postów

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:03.

 
Powered by: vBulletin Version 3.5.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.