menu

senior.pl - aktywni w każdym wieku

Wróć   Klub Senior Cafe
Zarejestruj się FAQ / Pomoc Szukaj Dzisiejsze Posty Oznacz Fora Jako Przeczytane

porady
09-05-2017 09:44 PM

Przyrządzanie ryby

Stek po przygotowaniu w mikrofalówce będzie smakował jak stara podeszwa. Jednak rybę bez problemu można idealnie w niej przyrządzić. Po prostu dopraw rybę (sól, pieprz, sok z cytryny), owiń ją folią, którą można bezpiecznie używać w mikrofalówce i nastaw czas na jakieś dwie minuty (przy najwyższej mocy).Czas przygotowania będzie się różnić w zależności od mocy twojej kuchenki mikrofalowej i rozmiaru ryby. Dopilnuj, by ryba się nie wysuszyła.
warzywa gotowane w mikrofali
Nie potrzebujesz dużo wody do gotowania warzyw. Wystarczy woda, która została na warzywach po ich umyciu. Warzywa przykryj folią kuchenną. Po ugotowaniu warzyw uważaj, aby się nie poparzyć parą przy ściąganiu folii. Warzywa liściaste powinny być gotowane około 4-6 minut, szparagi i brokuły 6-9 minut, marchewka 10-12 min. Co kilka minut sprawdzaj widelcem czy warzywa są już miękkie.Przygotuj bekon
Brakuje ci rano miejsca na kuchence, by usmażyć boczek? Nie martw się. Możesz przygotować chrupiący bekon w mikrofalówce (plusem też jest to, że będzie mniej sprzątania!). Pokryj żaroodporny talerz papierowym ręcznikiem. Na wierzchu ułóż jedną warstwę boczku. Przykryj kolejnym kawałkiem papierowego ręcznika i podgrzewaj przez dwie minuty, aż bekon będzie chrupiący.
Odpowiedz 0 Komentarzy



Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 21:28.

 
Powered by: vBulletin Version 3.5.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

  X   Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.   X