OWOCE WARZYWA co o tym MYŚLICIE?
Spożywając owoce i warzywa dostarczamy organizmowi antyoksydantów ,wspomagających proces neutralizowania wolnych rodników.
|
Warzywa - tak, owoce niekoniecznie.
|
Kiedyś czytałam że jabłka - tak zalecane przez dietetyków wcale nie są dobre dla ludzkiego organizmu - ale nie wiem czy to prawda - ja np. nie wyobrażam sobie ich nie jeść i chyba uboga byłaby nasza dieta gdyby nie owoce.
|
Powinno się jeść warzywa gotowane. Surówki, soki, owoce wcale nie są tak zdrowe, jak się teraz powszechnie sądzi...
|
Nie wyobrażam sobie mojej kuchni bez warzyw i owoców pod każdą postacią.Staram się jeść sezonowe,najlepiej polskie.Ilu dietetyków,tyle teorii, najlepiej zachować umiar /jak we wszystkim/ i kierować sie potrzebami swojego organizmu.
|
Jeśli chodzi o mnie, to uwielbiam owoce i warzywa. Nie wyobrażam sobie kuchni bez nich. Stosuję je w różnych postaciach, na surowo, duszone, gotowane..... Na oknie zimą zawsze mam pod ręką rzeżuchę , natkę pietruszki i świeże zioła w doniczce.
|
To sie zgadza ilu dietetyków tyle opini,ważne żeby owoce były z działki a nie z supermarketu.
Surowe warzywka mniam a ile witam błonnika palce lizac |
A ja lubię owoce i warzywa tylko jem, ponieważ mi smakują. Nie zastanawiam się czy to oksydanty lub antyoksydanty. Smakuje jem. Chyba błonnik to na smak nie ma wpływu, tak myślę, ale ja mam braki w wiedzy o tych różnych środkach bezwzględnie potrzebnych organizmowi. Phi, jakoś żyję.
|
JA jem wszystko co mi smakuje,a czasem jest to smażona kiełbasa z jajkami wiec napewno nie zdrowe,ale organizm potrzebuje więc zjem.
|
Cytat:
Phi? do czasu brończyk do czasu ;) |
Owoce jem przewaznie codziennie, tak samo warzywa, najlepiej lubie sok z marchwi, ktory pije 3 razy w tygodniu. nie sam, bo nie smakuje mi, ale w sokowirowce oprocz marchwi wrzuce, jabko czy kiwi.
|
Artfilko kochana żebyś nie wiem jak zdrowo jadła to i tak zawsze będzie to życie do czasu, do czasu wezwania w zaświaty.
|
Cytat:
|
Cytat:
Dodam jeszcze - kiszona kapusta gotowana jedynie z suszonymi grzybami, tez bez tłuszczu - polecam. |
A kapustę ze śliwkami muszę wypróbować, z grzybkami już znam.
|
grzyby,marchewka i inne smakołyki...............
Cytat:
Niemożliwe!:DMuszę i ja spróbować,może tym razem nie zaszkodzi? """nadinn Owoce jem przewaznie codziennie, tak samo warzywa, najlepiej lubie sok z marchwi, ktory pije 3 razy w tygodniu. nie sam, bo nie smakuje mi, ale w sokowirowce oprocz marchwi wrzuce, jabko czy kiwi.""" :D świetny pomysł,gratuluję wytrwałości |
Cytat:
|
ja tam rąbie kaszki albo ryż z jarzynami duszonymi, czy inaczej przyrządzonymi i córka mi przykazała, a ona się kocha w dietetyce, że powinnam połowę jeśc surowizn i zaczynać zawsze od surowych, niekoniecznie mi sie to udaje, tak jak niekoniecznie udaje mi sie ominąć nabiał, łakoma jestem, ale podstawa to jarzyny, jest to ogólnie w zgodzie z teorią mojego lekarza pierwszego kontaktu, ktory też uwaza ze jarzyny i owoce to najzdrowsze rzeczy na swiecie z naciskiem na jarzyny
moja córka z kolei uważa ze owoce w sposób naturalny stworzone sa to łykania, rośliny specjalnie je po to wyprodukowały, są najsmaczniejsze i zasadniczo stworzone do żarcia, niejako tylko do tego służą bo tak się roślinki rozmnażają i amen, co tu dużo gadać, smaczna dieta kochani,odkąd tak się traktuje - przestałam chorować w ogóle, sorry że takie herezje wygaduje ale kiedys bardzo chorowalam a jak sie pozegnalam z nabialem i cukrem, alleluja! normalnie jak jakaś sekciara funkcjonuje :D |
Cytat:
|
O zaletach surowej kiszonej kapusty wiedzieli juz nasi przodkowie.U mojej babci stała w tzw. komorze dębowa beczka z kapuchą i kiszonymi jabłkami z wierzchu/ten specjał mi nie smakował/.Jadamy bardzo dużo kapusty w postaci surówki-łączę ją w zależności od ochoty z kiszonym ogórkiem, cebulką,czosnkiem lub marchewką i odrobiną dobrej oliwy.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 23:50. |
Powered by: vBulletin Version 3.5.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.