gotowanie
Hej! Jakie strony polecacie jeśli chodzi o temat gotowania i przepisów? Osobiście często zaglądam na http://www.smakizeswiata.net/ jednak szukam jakiegoś dodatkowego źródła inspiracji, dlatego bardzo proszę o pomoc :)
|
Osobiście lubię w kuchni wymyślać samemu różne przepisy, dlatego nie korzystam za dużo z takich portali. Ostatnio udało mi się zrobić przepyszne danie z kaszą http://melvit.pl/p_kasza-kamut-4-x-80-g_418 i byłem bardzo z niego dumny. Warto być kreatywnym w kuchni i próbować samemu wymyślać nowe dania.
|
Czasem zaglądamy z córką na różne strony kulinarne, ale mamy też dużo książek. Córka przekonała mnie do kuchni śródziemnomorskiej. Przestałam też bać się eksperymentowania w kuchni choć zostałam wychowana na bardzo tradycyjnych daniach.
|
|
Mistrzynią gotowania to może i nie jestem ale za to bardzo lubię eksperymentować jeśli chodzi o kuchnię. Nawet odważyłam się przygotować sushi. Może i nie wyszło mi to tak jak powinno dlatego też postanowiłam pójść do restauracji gdzie podają takie danie i przekonać się jak powinno smakować. I tak trafiłam do Garo Sushi w Warszawie. I tam miałam okazję posmakować prawdziwego sushi oraz wiele innych ciekawych dań kuchni japońskiej. Niestety nie jestem w stanie oddać tego smaku w domu dlatego też będę przychodzić tutaj częściej
|
Nad czym się tu zastanawiać? Przecież w każdej gastronomii, kluczowe powinno być maksymalne wykorzystanie możliwości, jakie stwarza przed Wami rynek. Wystarczy zajrzeć do https://www.schoellerallibert.com/pl...x-w-top-fruit/ by samemu przekonać się, w jakim kierunku warto ruszyć z tym tematem. Myślę, że to może być dla Was świetnym wsparciem, sami sprawdźcie.
|
a może macie jakiś ciekawy przepis na mazurka??? swojego robie od lat i już mi się znudził :tongue: :tongue: :tongue:
|
Ta https://gerlach.pl/jagodzianki-z-lukrem jagodzianka z lukrem jest smaczna i szybka w przygotowaniu jak szukacie czegoś na deser. Robiłam ją tydzień temu i całej rodzinie smakowało, pewnie jeszcze nie raz zrobię.
|
Przymierzam się do zrobienia jagodzianek. Kupiłam ostatnio za 5 zł i to rozbój w biały dzień!
|
My teraz głównie siedzimy w zupach. Ostatnio trafiłam na bardzo dobry barszcz biały w butelce https://artmankiszonki.pl/pl/c/Zurki...szcze-biale/12 . Szybko można z niego przygotować sycąca zupę. Ja jakoś nie specjalnie lubię gotować więc taka opcja obiadu z półproduktów bardzo mi odpowiada. A wy wykorzystujecie w kuchni tego typu produkty spożywcze?
|
Przymierzam się do zrobienia jagodzianek. Kupiłam ostatnio za 5 zł i to rozbój w biał
Też się przymierzam ale musi się trochę schłodzić, U nas dziś 37 w cieniu.Nie mam ochoty na gotowanie i pieczenie. Znalazłam fajną stronę na Jagodzianki - przepis Polikarpa Augustyniaka z Augustowa,o których mówiono w TV śniadaniowej. Ponoć rewelacja.
https://www.radio.bialystok.pl/smaki...ndex/id/183507 Składniki: Rozczyn (mieszamy w szklance ciepłego mleka, łyżeczkę cukru, 1/4 kostki świeżych drożdży i 4 łyżki mąki. Przykrywamy ściereczką, odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na kilkanaście minut) 4 żółtka jajko do smarowania bułeczek 0,5 kg mąki pszennej 50 g cukru 75 g roztopionego (ostudzonego) masła i margaryny szczypta soli Dokładny przepis pod ww.linkiem Jak ktoś zrobi to proszą o opinię. Pozdrawiam |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:16. |
Powered by: vBulletin Version 3.5.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.