ciasto na spodzie z okruszkow
Czy moze mi ktos podac przepis na takie ciasto?Gdzies mi sie przepis zapodzial.A pamietam tylko tyle,ze mozna bylo wykorzystac pokruszone resztki z herbatnikow.
Bede bardzo wdzieczna za pomoc!W naszej "Ksiazce kucharskiej" juz szukalam - nie ma. |
W google -" ciasto na spodzie z herbatnikow",mozesz je , jesli koniecznie z okruszkow, pokruszyć...:)
|
B.B. - to nie jest ten przepis,bylam na googlach.Chodzi mi o taki przepis,gdzie kruszy sie herbatniki,miesza z maslem i z tego powstaje spod ciasta.Ale to za malo,zeby ryzykowac zrobic ciasto - nie znam proporcji,i innych skladnikow,myslalam,ze ktos zna taki przepis.
|
Roziu, ja gdzieś powinnam mieć ten przepis, bo miałam het kiedyś, chęć wypróbować go.Wieczorkiem , przejrzę moje przepisy, a że jest ich trochę dużo, bo i książki i teczki z wycinkami,to wiesz...trochę czasu zajmie.
Jeżeli dziś nie znajdzie się ktoś z takim przepisem, to...nie obiecuję na 100% ale postaram się znaleźć , i jutro Ci napiszę. Pozdrawiam cieplutko. . |
Jolinko!Dziekuje!
|
Róziu z pokruszonych herbatnikow robie takie slodkie ziemniaczki ale nie wiem czy o taki przepis Ci chodzi jezeli tak to moge Ci podać jak zechcesz pozdrowienia babciajana
|
Babciajana podaj ten przepis. Jak Rozia nie wykorzysta to może ktoś inny. Np. ja.
|
I ja też chętnie, bo mam nadzieję że prosty. Pozdrawiam
|
Przepis na spód do ciasta: 200g pokruszonych herbatników np.digestive, 50g masła.
Herbatniki pokruszyć w blenderze, dodać miękkie lub roztopione masło, wymieszać, ugnieść spód do ciasta w formie. Można dodać kakao. Świetne przepisy na ciasta są na stronie Dorotus76, proszę zajrzeć, warto! |
Senioritko!Ale to dopiero polowa sukcesu jest - mam juz ten spod z okruszkow,ale co na to dac?
|
WITAJ ROZIU
jak widzę jest już ten PRZEPIS. WIĘC NIE BĘDĘ GO POWIELAĆ. Roziu, taki spód świetnie zastępuje, np. biszkopty do serników na zimno. Pozdrawiam.:) |
Dla Bronczyk
Podaje przepis na ziemniaczki z mielonych herbatnikow.1 szklanke kwasnej śmietany 1 szklanke cukru i 2 łyżki kakao gotowac caly czas mieszajac około 20 min.jak lekko wystygnie ale do jeszcze cieplej masy dołozyć 10 dkg masla rozpuscic i całkiem wystudzić Do zimnej masy dodac 30 dkg zmielonych herbatnikow szkolnych 10 do 15 dkg zmielonych orzechow włoskich .Wymieszac formować ziemiaczki obtoczyc w kokosie, mozna .Gdyby masa byla za miekka dolozyć wiecej herbatnikow.Jezeli uzyje sie szkolnych powinno byc wsam raz jezeli ktos chce uzyć herbalnikow maslanych to trzeba zmniejszyc porcje masla zamiast 10 dkg dac tylko 5. Ziemniaczki sa miekkie i bardzo smaczne.Przepraszam ze nie napisalam w ładnym słupku ale coś mi dziś nie wychodzilo.Smacznego
|
Kobiety!Zlitujcie sie ja dalej nie wiem,co moge - ile czego? Dac na taki"spod",ile toto piec w piekarniku?
|
Cytat:
|
Ja pinkole!Wierna Eliza sie pojawila?!Co ty tu jeszcze robisz?!Przeciez,Ciebie na Sybir wywiezli,za te Twoje ekscesy!
|
witajcie - a ja Wam podam przepis na ciasto z pokruszonym biszkoptem na spodzie.
Rafaello najłatwiejszy biszkopt: 4 jajka - całe 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia Biszkopt przekroić i 1 część pokruszyć, zetrzeć na tarce. Masa; duża śmietana kremówka,około 1/2 szklanki zwykłej 2 białe czekolady wiórki kokosowe Zwykła śmietanę rozpuścić z czekoladami - po ostudzeniu wymieszać z pokruszonym biszkoptem, dodać część ubitej śmietany kremówki i wiórków kokosowych. Powyższą masę położyć na spód biszkoptu II -ga masa - ubita śmietana Torcik posypać wiórkami kokosowymi. Do ubijanej śmietany można dodać trochę cukru pudru - jeżeli ktoś lubi bardzo słodko.:) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:37. |
Powered by: vBulletin Version 3.5.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.