Przepisy w Tandoorze - nowy smak, którego jeszcze nie poznali¶cie.
Wieprzowina
Wymagane produkty: na każdy kg mięsa cebula 100g, suszone zioła, zmielony czerwony pieprz i papryka pół łyżeczki, ćwiartkę cytryny 2-3 łyżki oleju ro¶linnego. Wieprzowina (szyja, żebra, lub filety, posiekane 4-5 centymetrowe kawałki - do wyboru) wyci±ć około 3 centymetra kawałki . [IMG][/IMG] [IMG][/IMG] [IMG][/IMG] Tandoor - nowy smak, którego jeszcze nie poznali¶cie!!! Żebra oddzielone od siebie. Na każdy kilogram mięsa : przewin±ć do mielenia mięsa 100 g cebuli, dodać suszone zioła, czerwony pieprz i papryka do smaku ( około pół łyżeczki ), czwarta ¶redniej cytryny. Wycisn±ć sok 2-3 łyżki oleju ro¶linnego. Mieszać marynaty, marynować od 1 do 3 godzin. Nawleczone na szpady piec w Tandoorze. (Ok. 9-12 minut) . |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 17:07. |
Powered by: vBulletin Version 3.5.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.