Grillowanie - nasz narodowy sport ?
Witam serdecznie szanowną społecznośc tego zacnego portalu.
Otworzyłem ten wątek aby każdy zainteresowany wypowiedział się czy spędzanie czasu przy grillu w gronie rodziny i/lub przyjaciół to nie jest przypadkiem coś pieknego?:cool: Czekam na opinie i Wasze zdanie. Pozdrawiam serdecznie. |
Ach.. Uwielbiam grillowanie i nie tylko dlatego, że potrawy z grilla wcinam aż mi się uszy trzęsą ha..ha.. Ja w ogóle lubię wszelkie plenerowe wypady, pikniki czy grille. Oprócz tego, że jedzonko wyśmienite to jeszcze atmosferka super. Latem często jeździmy nad jezioro, gdzie spędzamy prawie cały dzień i często właśnie opalamy się i w między czasie grillujemy. Super sprawa.
|
Grill fajna sprawa latem, teraz, jak jest tak zimno, to można sobie o tym tylko pomarzyć...:( Generalnie jestem ZA, ale grillowanie na balkonie, to już przesada :confused:
|
|
wszyscy grillują a gdzie się podziały tradycyjne ogniska?
|
Cytat:
Ognisko nie jest trendy,:D ktozby sie przyznal do kielbaski na patyku pieczonej nad ogniskiem?A jak to smakowalo!!! A te piosenki.... Co innego szaszlyk z grila,bron Boze z rusztu...to relikt z zamierzchych czasow. Musze to powiedziec,ze to co w Polsce jest znane jako befsztyk,czyli steak to sa tak odlegle zjawiska jak Ocean spokojny od Atlantyku Rodzajow steak jest z 20 ,tak mysle,pewnie ja tez wszystkich nie znam,choc pracowalam w restauracjach,sposobow przyrzadzania tylko w zaleznosci od teperatury .... kilka Raw — surowy czyli tatar Rare prawie surowy [b] Medium rare srednio surowy,czerwony w srodku Medium — brazowy na zewnatrz,goracy i rozowy w srodku Medium well done —mieso jest leciutko rozowe Well done — Obydwa prawie spalone:D Overcook — Z poszczegonych czesci wycina sie odpowiednie steaks. Najdrozszy jest filet mignon z poledwicy,najpopularniejsze byly tam gdzie pracowalam rib eye steak iT-bone steak. |
|
....a gdzie ognisko?
i ten patyk jakis metaliczny ma wyglad:D |
|
|
ja grillem nie gardzę, wręcz przeciwnie:)
jednak co do ogniska to nie jest bynajmniej przeżytek. Mój mąż jest specem od "kociołka" robionego właśnie nad ogniskiem - uwielbiam, choć może trochę mało dietetyczna jest to potrawa ;) No i może specjalny kociołek żeliwny jest droższy od prostego grilla, ale warto zainwestować. |
Ja lubie grillować również w domu ;) Fajne patelnie grillowe dobrej marki Berghoff gdyby ktoś z Was był zainteresowany ma w ofercie sklep Zeniro
|
Mermera jeszcze ciekawe akcesoria kuchenne możesz znaleźć w sklepie Black Red White:
http://www.dekoracje.brw.com.pl/kuch...oria-kuchenne/ - tutaj przejrzysz sobie ich ofertę. Sama zamówiłam tam ostatnio kilka gadżetów, które przydały się również podczas przyjęć w ogrodzie. Furorę zrobiły takie foremki do lodu w kształcie owoców: |
Dla mnie to za ciężkie jedzenie z grilla, choć jak znajomi na ogródku urządzają to chodzę tak dla towarzystwa.
|
Jedzenie z grilla jest za ciężkie? Zawsze uważałam, że jest wprost przeciwnie - przecież taki kurczak, indyk czy rybka z grilla, a do tego sałatka czy grillowane warzywa to bardzo lekkie potrawy. Kiełbaska, karczek czy boczek to wiadomo, ale można też przyrządzić lżejsze mięsa.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 03:38. |
Powered by: vBulletin Version 3.5.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.