Wyświetl Pojedyńczy Post
  #14  
Nieprzeczytane 29-11-2006, 16:12
jolita's Avatar
jolita jolita jest offline
odeszła...
 
Zarejestrowany: Nov 2006
Miasto: sopot
Posty: 27 028
Domyślnie

Otwieram moje menu na dziś i jutro.Dzisiaj:zupa fasolowa (M.zgadza się na 3-krotne powtórki zup).Pstrąg saute, ziemn.smaż.,sur.z kap.kisz.(U mnie zakup ryby wiąże się z wycieczką na drugi koniec miasta więc kupujemy i jemy jak nadarzy się okazja).Jutro robimy "mini imieniny" - z jednym Gościem Barbary (w epoce mojej młodości przedterminowość była mile widziana).Barbara to moja M.No więc będzie pstrąg w galarecie i flaczki prod Pudliszek oraz tort makowy (jeszcze urodzinowy,ciasto "firmowe i ciasto "krówka"-pyszne.
Stosowane porady: ponieważ rybę smażę na smalcu - przed położeniem tłuszczu trochę solę patelnię - nie pryska.Rybę kładę najpierw od strony mięsa, a potem od skórki - nie rozpada się.Może te porady wydadzą się naiwne i znane, ale może nie wszystkim...Do nast.spotkania przy stole.
__________________

obrazki oraz większość tekstów w moich post-ach pochodzi z ogólnodostępnych w net-cie.