Prawdziwy barszcz ukraiński
Fasolę opłukać, zalać wodą, odstawić do namoczenia i w tej wodzie ugotować.
Marchew, pietruszkę, kawaleczek selera, ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, zalać wodą i gotować. Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Można dać kawaleczek pachnacej i dobrze podwędzonej kiełbasy lub skrzydełko lub kawaleczek wędzonego boczku ( lepszy smak)
Surowe buraki ( 2-3 mniejsze) obrać, pokroić w kostkę , dać masła i dusić chwilę, następnie dodać pokrojoną w kostkę cebulkę i smażyć około 20 minut.
Kapustę umyć, cienko poszatkować , włożyc do gotujacego sie wywaru z włoszczyzny. Dodać do gotującego sie wywaru z włoszczyzny, a następnie dodać buraki podsmażone z cebulką, sól, odrobinę cukru i przecier pomidorowy.
Na koniec dodajemy dwa ząbki czosnku pokrojone lub wyciśniete przez praskę oraz szklankę ugotowanej fasoli .
Smacznego!
cdn....
|