Cytat:
Napisał miloszczek
Zastanawiamy się żoną aby otworzyć punkt małej gastronomii w naszym mieście. W sensie byłaby to pewnie jakaś kawiarnia z możliwością spożycia jakiś prostych, ale smacznych posiłków. Koszta to wynajęcie lokalu + koszta związane z zakupem sprzętu. Pytanie, czy ktoś już przez to przechodził? Myślicie, że warto się w to bawić? Generalnie jest pewna luka rynkowa, więc o sukces raczej bym się nie martwił.
|
Coraz więcej osób przekonuje się do kawiarni. Społeczeństwo się bogaci tak więc jestem zdania,że jest to pewna luka. Koszt otwarcia nie jest mały bo musisz zainwestować w odpowiedni sprzęt. Polecam przejrzeć sobie ceny w sklepach internetowych bo jest nieco taniej:
http://multigastro.pl/category/profe...ronomii-krakow - tutaj masz na przykład profesjonalne ekspresy.
Warto jest skorzystać z możliwości dotacji unijnych. Teraz będzie ostatnia taka szansa na dotacje.