Wyświetl Pojedyńczy Post
  #1  
Nieprzeczytane 11-01-2016, 08:32
tandoor tandoor jest offline
Początkujący
 
Zarejestrowany: Jul 2015
Miasto: wloclawek
Posty: 5
Domyślnie Przepisy w Tandoorze - nowy smak, którego jeszcze nie poznaliście.


Wieprzowina



Wymagane produkty:

na każdy kg mięsa cebula 100g, suszone zioła, zmielony czerwony pieprz i papryka pół łyżeczki, ćwiartkę cytryny 2-3 łyżki oleju roślinnego.

Wieprzowina (szyja, żebra, lub filety, posiekane 4-5 centymetrowe kawałki - do wyboru) wyciąć około 3 centymetra kawałki .

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]


Tandoor - nowy smak, którego jeszcze nie poznaliście!!!
Żebra oddzielone od siebie. Na każdy kilogram mięsa : przewinąć do mielenia mięsa 100 g cebuli, dodać suszone zioła, czerwony pieprz i papryka do smaku ( około pół łyżeczki ), czwarta średniej cytryny. Wycisnąć sok 2-3 łyżki oleju roślinnego. Mieszać marynaty, marynować od 1 do 3 godzin. Nawleczone na szpady piec w Tandoorze. (Ok. 9-12 minut) .
Odpowiedź z Cytowaniem