Bogda, u mnie już słońce całą gębusią, ale przyszłam później bez kasku
Cytat:
Napisał Iza_bella
Do dwóch rondli pokroić cebulę (po jednej) zeszklić na oleju do miękkości, do jednego dodać pokrojone pieczarki i smażyć - nadmiar wody wyparować lub odlać, do drugiego pokroić piersi z kurczaka i smażyć. Potem dodać pokrojonego w pasemka pora i paprykę, pokrojoną w kostkę. Obsmażyć do miękkości. Dodać przecier pomidorowy. Połączyć z pieczarkami. Gdy przestygnie - wymieszać z żółtym serem.
Z ciasta wykrawać kółka, nakładać farsz, robić pierożki i piec w temp. 180 stopni.
|
Izo, na jaką ilość ciasta robisz ten farsz? Dzięki za przepis
Tego nie znałam, choć kiedyś już tu podawałaś.
Ja robiłam na święta do barszczu paszteciki półkruche
z pieczarkami (ze względu na wegetarian przy stole),
można też zrobić drożdżowe z mięsem,
u nas wszystkie mają powodzenie
Przynoszę dzisiaj kwiecie na biało
Dobrego dzionka