Wyświetl Pojedyńczy Post
  #6  
Nieprzeczytane 09-06-2011, 14:50
Kolczuga's Avatar
Kolczuga Kolczuga jest offline
Użytkownik zabanowany
 
Zarejestrowany: Jun 2010
Miasto: Wisconsin
Posty: 1 321
Domyślnie

Cytat:
Napisał waserx
wszyscy grillują a gdzie się podziały tradycyjne ogniska?



Ognisko nie jest trendy, ktozby sie przyznal do kielbaski na patyku pieczonej nad ogniskiem?A jak to smakowalo!!!
A te piosenki....
Co innego szaszlyk z grila,bron Boze z rusztu...to relikt z zamierzchych czasow.
Musze to powiedziec,ze to co w Polsce jest znane jako befsztyk,czyli steak to sa tak odlegle zjawiska jak Ocean spokojny od Atlantyku






Rodzajow steak jest z 20 ,tak mysle,pewnie ja tez wszystkich nie znam,choc pracowalam w restauracjach,sposobow przyrzadzania tylko w zaleznosci od teperatury .... kilka





Raw — surowy czyli tatar
Rare prawie surowy
[b] Medium rare srednio surowy,czerwony w srodku
Medium — brazowy na zewnatrz,goracy i rozowy w srodku
Medium well done —mieso jest leciutko rozowe
Well done — Obydwa prawie spalone
Overcook





Z poszczegonych czesci wycina sie odpowiednie steaks.
Najdrozszy jest filet mignon z poledwicy,najpopularniejsze byly tam gdzie pracowalam rib eye steak iT-bone steak.
Odpowiedź z Cytowaniem