Cytat:
Napisał waserx
wszyscy grillują a gdzie się podziały tradycyjne ogniska?
|
Ognisko nie jest trendy,
ktozby sie przyznal do kielbaski na patyku pieczonej nad ogniskiem?A jak to smakowalo!!!
A te piosenki....
Co innego szaszlyk z grila,bron Boze z rusztu...to relikt z zamierzchych czasow.
Musze to powiedziec,ze to co w Polsce jest znane jako befsztyk,czyli steak to sa tak odlegle zjawiska jak Ocean spokojny od Atlantyku
Rodzajow steak jest z 20 ,tak mysle,pewnie ja tez wszystkich nie znam,choc pracowalam w restauracjach,sposobow przyrzadzania tylko w zaleznosci od teperatury .... kilka
Raw — surowy czyli tatar
Rare prawie surowy
[b]
Medium rare srednio surowy,czerwony w srodku
Medium — brazowy na zewnatrz,goracy i rozowy w srodku
Medium well done —mieso jest leciutko rozowe
Well done — Obydwa prawie spalone
Overcook —
Z poszczegonych czesci wycina sie odpowiednie steaks.
Najdrozszy jest filet mignon z poledwicy,najpopularniejsze byly tam gdzie pracowalam rib eye steak iT-bone steak.