Wyświetl Pojedyńczy Post
  #12  
Nieprzeczytane 26-08-2013, 15:42
Malwina's Avatar
Malwina Malwina jest offline
Stały bywalec
 
Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: okolice Sztumu
Posty: 17 230
Domyślnie

kochani ..właśnie wczoraj zrobiłam sama chałwe...40 dkg sezamu uprażyłam delikatnie na suchej patelni(w trakcie wyzwala sie dużo oleju sezamowego) zmieliłam w młynku do kawy dodałam pare łyżek miodu gryczanego zblendowałam..potem troche pokrojonych orzechów...ręką wyrobiłąm w wałeczek, pojemniki niskie wyłożyłam folią spożywczą, zeby łatwo było wyjąc, pouciskałam i do lodówki na co najmniej 2g ....pycha...zdrowa, włąsna bez konserwantów...oprócz miodu, sezamu nic w niej więcej nie ma....jako przegryzka dla łakomczuchów i do podania do kawy....

http://vimed.pl/2011/11/dlaczego-warto-jesc-sezam/

Ostatnio edytowane przez Malwina : 26-08-2013 o 16:48.
Odpowiedź z Cytowaniem