Wyświetl Pojedyńczy Post
  #8  
Nieprzeczytane 22-09-2014, 13:47
Basko Basko jest offline
Zagląda prawie codziennie
 
Zarejestrowany: Sep 2014
Posty: 374
Domyślnie

Hreczanyki

przygotowuje się je prawie tak jak kotlety mielone, tyle że nie ma w nich ani grama bułki.

Składniki:
1 kg kaszy gryczanej
1 kg mięsa mielonego
5 jaj
5 ząbków czosnku
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu

Wykonanie:
Kaszę ugotować, zmieszać z mięsem, dodać jajka, przyprawy, czosnek. Dobrze wymieszać. Smażyć na gorącym oleju (jak kotlety mielone). Do tego sos na zimno: śmietana z czosnkiem i koperkiem lub na ciepło sos grzybowy.

Przepisy dostałam od Znajomych , od Przyjaciół i są superrrr
Odpowiedź z Cytowaniem