Wątek: Porada
Wyświetl Pojedyńczy Post
  #10  
Nieprzeczytane 03-02-2012, 21:36
krynia18's Avatar
krynia18 krynia18 jest offline
Zagląda prawie codziennie
 
Zarejestrowany: May 2010
Miasto: Wrocław
Posty: 336
Domyślnie

Przyczyną zachorowań od sałatki nie jest majonez ,na którego to z rzucamy winę lecz przyczyną jest cebula znajdująca się w sałatce lub ziemniaki.Cebula jest jak magnes dla bakterii
szczególnie nie duszona.
W sałatce jarzynowej tak cebula jak i wilgotne ziemniaki
są atrakcyjne dla wzrostu bakterii więcej niż jakikolwiek majonez.
Majonez komercyjny /sklepowy/ jest całkowicie bezpieczny.
Nawet nie musi być w lodówce.
Poziom pH w majonezie jest taki,że żadna bakteria w nim nie może przetrwać.
Odpowiedź z Cytowaniem