Wyświetl Pojedyńczy Post
  #1  
Nieprzeczytane 13-08-2014, 17:00
Rozia's Avatar
Rozia Rozia jest offline
Stały bywalec
 
Zarejestrowany: Mar 2009
Posty: 1 329
Domyślnie Potrawy niecodzienne i wyjątkowe


W założonym przeze mnie temacie, chcę pisać, jak i dowiadywać się o potrawach nieznanych, żadko stosowanych.
Obecnie "grzęzam" w temacie - "diabeł morski". Jest to ryba, czasem zwana "żabnicą". Co ciekawe, spotkałam się z tymi dwiema nazwami, czasem w odniesieniu, do dwóch różnych ryb. A czasem do jednej. W każdym razie, jest to bardzo duża ryba,żyjąca na głębokości do 2 metrów, podobno bez ości. Podobno jej mięso jest bardzo delikatne, przypominające smakiem mięso z kurczaka. Przepisy znalazłam w necie. W sobotę będą ją miała.(Tę rybę się znaczy).
Potem napiszę jak smakowała. I wogóle.
Odpowiedź z Cytowaniem