Wyświetl Pojedyńczy Post
  #3  
Nieprzeczytane 20-03-2011, 14:06
Alunia Alunia jest offline
Stały bywalec
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Posty: 6 895
Domyślnie

Jakie właściwości mają poszczególne kiełki?

Brokuły - w chorobach nowotworowych ważna rolę odgrywają właśnie kiełki brokułów
Lucerna
ma właściwości odtruwające, zawiera dużo żelaza, fosforu i wapnia.
Kiełki fasoli mung są wyjątkowym źródłem białka. Dzięki przeciwutleniaczom chronią organizm przed nowotworami i wspomagają serce.
Pszenica zawiera duże ilości witamin A, E, C i B. Zawartość żelaza, niacyny, potasu i magnezu wzmacnia pracę serca.
Soja znana jest z bogactwa białka. Zawiera także lecytynę i fito estrogeny łagodzące procesy starzenia się kobiet. Nienasycone kwasy tłuszczowe są dobre zarówno dla cery, energii i układu nerwowego.
Odpowiedź z Cytowaniem