Kama ja mam tybetańską nalewkę, wklejam :
Tybetańska nalewka czosnkowa przepis
Składniki:
350 g obranego czosnku najlepiej polskiego
200 ml czystego spirytusu spożywczego
Przygotowanie:
Przygotować naczynie, które można zamknąć, najlepiej słoik.
Czosnek obrać i rozetrzeć, następnie zalać go spirytusem szczelnie zamknąć.
Odstawić do ciemnego, chłodnego miejsca (nie lodówka) na 10 dni.
Następnie nalewkę należy odcedzić przelewając ją do innego słoika.
Zamknąć i pozostawić w ciemnym, chłodnym miejscu ponownie na kolejne 4 dni.
Po tym czasie nalewka jest gotowa do użycia.
UWAGA: podajemy dawkowanie po najnowszej modyfikacji dokonanej przez
pana Profesora Tombaka, w związku z współczesnym trybem życia ludzi:
1 dnia 2 x 4 krople
2 dnia 2 x 6 kropli
3 dnia 2 x 10 kropli
4 dnia 2 x 15 kropli
5 dnia 2 x 20 kropli
6 dnia 2 x 25 kropli
7 dnia 2 x 30 kropli
Następnie kontynuować kurację pijąc 25-35 kropli (w zależności od postury) 2 razy dziennie,
dopóki nalewka się nie skończy.
Myślę, że jakby dodać cytrynę i wodę to już nie pić po kropelce, tylko po łyżeczce.
Doc - wczoraj i dzisiaj to już w mistrzowstwie foto przeszedłeś sam siebie.
Gdyby nie to grabienie liści to malowałabym takie pejzaże.
Ale to jest tak, że na fotce cudne, a na płótnie to samo jest kiczowate
Jeżeli u
Eli teraz zmieniają dach, to utrafili w pogodę na 115%.
Przytulam, pozdrawiam Wszyściuchnych.