Wyświetl Pojedyńczy Post
  #11976  
Nieprzeczytane 28-04-2020, 16:25
Arti's Avatar
Arti Arti jest offline
Stały bywalec
 
Zarejestrowany: Sep 2008
Miasto: Radom
Posty: 22 485
Domyślnie

Cytat:
Napisał gjotka
Arti, proszę, zdradź więcej tego banana do mąki orzechowej, szczypta cynamonu i.... siup na patelnię? na masełku?

bo chcę mieć taką kolację

Jajo, (może być białko z dwóch trzech jaj ) banan, cynamon zblendować to podstawa a smażyć na czym się da
Trochę grubsze trzeba smażyć niż naleśnik aby przewrócić...mąka niekonieczna
... mąkę można zrobić z orzechów lub innych nasion suchych, po prostu w młynku zmielić na jaką grubość się chce i ile się chce.

Białka mi zostają czasem gdy na śniadanie w filiżance żółtka podgrzewam jako jaja na miękko

Ciekawe jak by smakowały mi ze słonecznikiem hmm albo z migdałami

Ciasta nie piekę jestem na odwyku ))))

Zaraz zabieram się za bakłażany, już się spociły obsmażę najpierw a potem pomyślę jak je zrobić...czy tradycyjnie czy w fasolkę po bretońsku je wrzucić )))))
...bo dziś fasolka i jutro też?
Nic z gotowanego nie zamrażam bo mi nie smakuje zamrażane jedzenie.
__________________

Ostatnio edytowane przez Arti : 28-04-2020 o 16:47.
Odpowiedź z Cytowaniem