Wyświetl Pojedyńczy Post
  #14  
Nieprzeczytane 01-03-2009, 01:00
ignesja's Avatar
ignesja ignesja jest offline
Stały bywalec
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Miasto: świętokrzyskie
Posty: 4 379
Domyślnie Elizko!

Kugiel 3 kg ziemniaków, 1kg żeberek wieprzowych lub gęsi czy kaczki, 1 cebula, sól, pieprz, (…) do smaku.
Ziemniaki zetrzeć na tarce, sparzyć je wrzątkiem – ok. 0,5 litra, doprawić solą, pieprzem (…). Cebulę pokroić w kostkę i dodać do ziemniaków. Garnek wysmarować tłuszczem i wlać gotowe, doprawione ciasto ziemniaczane. Żeberka lub inne mięso pokroić w 7-cm kawałki i powciskać w ciasto. Przykryć folią i pokrywą, piec w piecu chlebowym lub piekarniku 4-5 godz.

znalazłam ten przepis pod linkiem, który podałaś klikając na napis"kugiel z Czermna"/na samym końcu strony/.
Gotowałam to kiedyś,ale mi nie b.smakował...
__________________
Agnieszka
Odpowiedź z Cytowaniem