Wyświetl Pojedyńczy Post
  #17  
Nieprzeczytane 01-03-2009, 11:55
elizka's Avatar
elizka elizka jest offline
Stały bywalec
 
Zarejestrowany: May 2007
Miasto: Polska
Posty: 11 514
Domyślnie

Świętokrzyskie specyjały czyli nasze smaki i sukcesy

No jest extra!Postarałyśmy się jak trzeba!Kosy drogie!
Post2 -przepis na placek spod kamienia i dalej reportaż z jego pieczenia.Uwaga: pokroiłam go dziś do niedzielnej kawy,a wczoraj trochę zawiedziona zawinęłam cały w folię i wsadziłam do lodówki.No i dziś,o dziwo,puścił śmietanę ,tę którą go przekładałam i jest bardzo dobry!Zadzwoniłam do kuzynki,aby się pochwalić ,a ona powiedziała,że po pierwsze, śmietana powinna być tak gęsta ,że prawie nożem da się dzielić,najlepiej taka "od kobitki ze wsi",a po drugie placek ma leżeć pod kamieniem ze 4 -5 dni,a potem w chłodzie.Taki zrobię na święta!
Post4- czekoladowiec dziewiątki
Post14- kugiel ignesji
Post 15- ciulym dziewiątki
Post 16- kartoflarz Malwiny
Cieszę się z tych przepisów!
Odpowiedź z Cytowaniem