Wyświetl Pojedyńczy Post
  #42  
Nieprzeczytane 23-03-2011, 08:38
Alunia Alunia jest offline
Stały bywalec
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Posty: 6 895
Domyślnie

Cytat:
Napisał Punia2010
Jeżeli Aluniu pozwolisz, to od czasu do czasu wtrącę trochę mądrości, które wyczytałam.

Punia2010! Liczę na to, że wtrącisz
aleksa5! To jest znowu pochwała kurkuminy!
O dr Rath-cie czytałam w związku z medycyną komórkową.

A jeśli chodzi o tzw. wit B17 amigdalinę - może entuzjazm w związku z nią jest zbyt duży?
Amigdalina i na jej bazie lek Letril związane są z osobą naukowca doktora Ernsta T. Krebsa Juniora.
Ale skąd pojmowanie tego związku jako witaminy, która z natury kojarzy się jako substancja pomocna organizmowi ?
"Witaminy to związki organiczne, których minimalne ilości pozwalają ludziom prawidłowo funkcjonować i nie mogą być przez nich samodzielnie syntetyzowane, dr Krebs Jr. uznał, iż amigdalina jest właśnie takową witaminą – ponieważ jej niedobór bądź brak u człowieka doprowadza do powstania groźnych chorób."

Amigdalinę można znaleźć w: nasionach lnu, sezamu, pestkach lub nasionach moreli, wiśni, gruszek, śliwek, także w pędach bambusa, ciecierzycy, soczewicy, fasoli półksiężycowatej, fasoli ozdobnej, gorzkich migdałach, orzechach nerkowca, orzechach macadamia i innych.

Nasze mądre babcie i mamy robiły kompoty
z wiśni, śliwek, moreli, jabłek razem z pestkami.
A dzisiaj są soki w kartonie, które mogłyby mieć nazwę:
"Woda z barwnikami i dodatkami z pracowni szalonego chemika!"


http://www.fundacja-onkologiczna.pl/...otworowej.html



Odpowiedź z Cytowaniem