Cytat:
Napisał Punia2010
Jeżeli Aluniu pozwolisz, to od czasu do czasu wtrącę trochę mądrości, które wyczytałam.
|
Punia2010! Liczę na to, że wtrącisz
aleksa5! To jest znowu pochwała kurkuminy!
O dr Rath-cie czytałam w związku z medycyną komórkową.
A jeśli chodzi o tzw.
wit B17 amigdalinę - może entuzjazm w związku z nią jest zbyt duży?
Amigdalina i na jej bazie lek Letril związane są z osobą naukowca doktora Ernsta T. Krebsa Juniora.
Ale skąd pojmowanie tego związku jako witaminy, która z natury kojarzy się jako substancja pomocna organizmowi ?
"Witaminy to związki organiczne, których minimalne ilości pozwalają ludziom prawidłowo funkcjonować i nie mogą być przez nich samodzielnie syntetyzowane, dr Krebs Jr. uznał, iż amigdalina jest właśnie takową witaminą – ponieważ jej niedobór bądź brak u człowieka doprowadza do powstania groźnych chorób."
Amigdalinę można znaleźć w: nasionach lnu, sezamu, pestkach lub nasionach moreli, wiśni, gruszek, śliwek, także w pędach bambusa, ciecierzycy, soczewicy, fasoli półksiężycowatej, fasoli ozdobnej, gorzkich migdałach, orzechach nerkowca, orzechach macadamia i innych.
Nasze mądre babcie i mamy robiły kompoty
z wiśni, śliwek, moreli, jabłek razem z pestkami.
A dzisiaj są soki w kartonie, które mogłyby mieć nazwę:
"Woda z barwnikami i dodatkami z pracowni szalonego chemika!"
http://www.fundacja-onkologiczna.pl/...otworowej.html