Wątek: Weganizm
Wyświetl Pojedyńczy Post
  #36  
Nieprzeczytane 13-01-2012, 18:48
taneska's Avatar
taneska taneska jest offline
Zagląda prawie codziennie
 
Zarejestrowany: Mar 2010
Miasto: Lublin
Posty: 323
Domyślnie

Cytat:
Napisał Ojanna
Często robię kaszę jaglaną z jabłkami, jako deser albo na śniadanie. Ale nie wiedziałam, że należy ją sparzyć...jak to robisz Tanesko?

Najpierw kaszę myję, potem zalewam na moment wrzątkiem, odlewam, zalewam nowym i gotuję Dodaję co jest pod ręką: słonecznik, orzechy, wiórki, siemię, suszoną żurawinę, śliwki, morele, rodzynki, miód. Dodaję ją też do wegetariańskich "pasztetów".
W czasie pisania tego postu wpadłam na pomysł, żeby do kaszy jaglanej w wersji wytrawnej dodać tahini, czyli pasty sezamowej, tradycyjnego dodatku do hummusa. Jutro coś pokombinuję.
__________________
Staram się pisać po polsku.

Odpowiedź z Cytowaniem