Kremowy budyniowiec
35 dag herbatników,
1 kostka masła lub 1/2 kostki masła i 1/2 kostki margaryny,
1/2 szkl cukru,
4 banany,
3 budynie waniliowe(bez cukru)+ 4 szklanki mleka = ugotować i wystudzić(żeby nie zrobił się kożuch to garnuszek przykryć i zdjąć przykrywkę jak będzie ciepły)
2 galaretki pomarańczowe - rozpuścić w 3 szklankach wrzącej wody
Masło ucieramy z cukrem,dodajemy po łyżce budyniu,ucieramy.Na dno prostokątnej tortownicy kładziemy herbatniki,następnie warstwę masy i cienkie plasterki bananów,znowu herbatniki.Robimy tak do skończenia masy budyniowej,na ostatnią warstwę wylewamy tężejącą galaretkę i wstawiamy na noc do lodówki.Następnego dnia herbatniki zmiękną i będzie pyszny deser.Smacznego