Wyświetl Pojedyńczy Post
  #38  
Nieprzeczytane 25-11-2018, 18:40
elizka's Avatar
elizka elizka jest offline
Stały bywalec
 
Zarejestrowany: May 2007
Miasto: Polska
Posty: 11 514
Domyślnie

A co ze smogiem w Rabce ? Podobno latem nie dokucza tak jak teraz.
/U nas teraz 332%,czerwona kartka w smartfonie/

W tym roku latem pojadą do Rabki moje wnuczki. Córka spróbuje odnaleźć dawną budkę z goframi.To był solidny budynek,więc może nie zniknął z horyzontu.


Bandurjanki


Składniki:

300 g ziemniaków
100 g białego sera
10 g mąki ziemniaczanej
1 jajko
sól
pieprz
olej

Przygotowanie: ziemniaki ścieramy na tarce, po czym dodajemy do nich ser, jajko, mąkę oraz sól i pieprz. Całość mieszamy, aż do połączenia składników. Smażymy na rozgrzanym oleju do momentu, gdy placki po obu stronach będą złociste i chrupiące.

.....................

Jednym z problemów, który może powstać podczas przygotowywania placków jest zmiana koloru ziemniaczanej masy. Istnieje prosty sposób jak sprawić, by bandurjanki nie stracił złocistego koloru. Wystarczy, że do ziemniaków dodamy odrobinę soku z cytryny, startej marchewki lub śmietany.

Ściągnęłam stąd https://kuchnia.wp.pl/smaki-polski-b...8829877913729a

Ostatnio edytowane przez elizka : 25-11-2018 o 18:49.
Odpowiedź z Cytowaniem