Krótko i treściwie...
Opakowanie włoskiego makaronu,puszka ananasa,czosnek,oregano i oliwa..trochę szynki..parmezan
1. makaron ugotować al dente /ilość minut na opakowaniu / ...można na tydzień,aby nie zmywać ..
Na głębokiej patelni lub w garnczku / może być w tym samym co gotował się makaron...aby nie zmywać,rozgrzać trochę oliwy i 3 rozdrobnione ząbki czosnku.Wrzucić pokrojoną szynkę i ananas /może być świeży,ale to obieranie....ile roboty,o matko /,oregano...poddusić..
3. wrzucić makaron ,wymieszać ,posypać parmezanem...
4.na stole rozłożyć gazetę,na gazecie postawić patelnię i jeść widelcem.Nooo,ostatecznie aby nie zmywać widelca ,palcami jak nikt nie widzi..
Do zmywania zostaje durszlak ,oraz deska do krojenia.No i patelnia czy garnczek ,ale jeżeli jest wielka ilość i starczy na 3 dni,to czynność tę można rozłożyć na raty,bo resztę schować do lodówki ..i podgrzewać dopóki się nie zepsuje...
Jak się zepsuje,wyrzucić razem z garnczkiem.Odpada zmywanie i pełno chińskich garów w promocji.
Jest to ulubione danie mojego starszego pana.
Niechęć do zmywania rozumiem jak nikt,bo kiedy zmywarka popsuła mi się na jeden dzień,tylko latałam do okna i wypatrywałam deszczu...
|