Wyświetl Pojedyńczy Post
  #2  
Nieprzeczytane 15-10-2015, 11:08
JoAniela JoAniela jest offline
Użytkownik zabanowany
 
Zarejestrowany: Oct 2014
Posty: 40
Domyślnie

Cytat:
Napisał miloszczek
Zastanawiamy się żoną aby otworzyć punkt małej gastronomii w naszym mieście. W sensie byłaby to pewnie jakaś kawiarnia z możliwością spożycia jakiś prostych, ale smacznych posiłków. Koszta to wynajęcie lokalu + koszta związane z zakupem sprzętu. Pytanie, czy ktoś już przez to przechodził? Myślicie, że warto się w to bawić? Generalnie jest pewna luka rynkowa, więc o sukces raczej bym się nie martwił.

Coraz więcej osób przekonuje się do kawiarni. Społeczeństwo się bogaci tak więc jestem zdania,że jest to pewna luka. Koszt otwarcia nie jest mały bo musisz zainwestować w odpowiedni sprzęt. Polecam przejrzeć sobie ceny w sklepach internetowych bo jest nieco taniej: http://multigastro.pl/category/profe...ronomii-krakow - tutaj masz na przykład profesjonalne ekspresy.

Warto jest skorzystać z możliwości dotacji unijnych. Teraz będzie ostatnia taka szansa na dotacje.
Odpowiedź z Cytowaniem