Joasiu
liście selera, lubczyku kroję i zamrażam w pojemniczkach np. po lodach, podobnie robię z nacią pietruszki i kopru.
Można też wykorzystać strunowe torebeczki foliowe do zamrażania.
Zachowuje się kolor liści i smak. Robię tak od lat.
Bulwy selera trzymam w lodówce,w pojemniku na warzywa, ale to małe ilości.
Jak przechowywać więcej bulw niestety nie wiem.
Google mówi
" Całe bulwy selera po odcięciu liści długo przechowują się w chłodnej i wilgotnej piwnicy w temperaturze 1°C-5°C (w piasku lub
owinięte w gazetę). W dolnej szufladzie w lodówce zachowają świeżość do 3-4 tygodni. Seler można zamrozić po obraniu ze skórki, pokrojeniu i zblanszowaniu. Natkę selera można zamrozić lub zasuszyć.
http://mama-dobra-rada.pl/przechowywanie-warzyw-r-z/
To pewnie i sama znalazłaś. O zawijaniu w gazety ja pierwszy raz słyszę .