Wyświetl Pojedyńczy Post
  #2596  
Nieprzeczytane 01-03-2012, 22:21
eledand's Avatar
eledand eledand jest offline
Stały bywalec
 
Zarejestrowany: Apr 2009
Miasto: opolszczyzna
Posty: 22 932
Gaduła

Witajcie i posyłam przepis na Barszczyk czerwony.

Buraki czerwone,
100 gram Kapusty białej,
4 kartofle wg uznania,'
2 Marchewki,
Cebula,
3 łyżki pasty pomidoorowej 30%.
1 łyżka octu 6%
czosnek.
Fasola wg uznania,ale ta namoczona dodaje ten smacek,
Mięso wieprzowe,od łopatki najlepiej.

Fasolę "Jaś" namoczyć trzeba na noc,dodaje trochę mleka od Krowy.
Potem wstawiam,mięso i robię wywar,
WSzystkie składniki przygotowuję sobie na miseczki,
Buraki zetrę na wielkich oczkach,
Kartofle pokroję w kosteczkę,
Kapustę poszatkuję,
Marchew poszatkuję,
Cebulę w kostkę.
Już jedziemy dalej.
Rano wodę z Fasoli odlewam razem z tym mlekiem i na nowo myję,wtedy zalewam tym wywarem z mięsa i wstawiam do gorcoszka.Gotuję to długo pomimo moczenia.
Dalej Wstępnie postawie Buraki zeszatkowane na maśłe je obsmaże razem z koncentratem pomidorowym i jak jest to miekkie to łup 1 łyżkę octu 6% i mieszam dalej.
Odstawiam,
Potem zesmażam Marchewkę i rzucam kapustę białą,trochę to przewrócę na patelni.'
Jak tak już jestem na tyle zrobiona to do większego Garnka po kolei;
Fasola biała,
Mięso pokrojone,
Kartofle ugotowane,
Buraki zesmażone na maśle,
Marchew i Kapusta biała,
Ocet, i czosnek
Jest wspaniały barszczyk a jak ktoś nie wie to prosze napisać.
Dopowiem bo dzisiaj po wczorajszym dniu nie jestem z myślami za dobrze.
Reszte opiszę jutro a teraz muszę iść spokojnie jak się da wypocząć.
Miło WAS wszytkie pozdrawiam i witam na wątku i jest mi z tego tytułu super .
__________________
http://ewefew.blogspot.com/
Odpowiedź z Cytowaniem