Wątek: Weganizm
Wyświetl Pojedyńczy Post
  #2101  
Nieprzeczytane 11-03-2015, 08:26
estella's Avatar
estella estella jest offline
Stały bywalec
 
Zarejestrowany: Mar 2012
Miasto: Bory Tucholskie
Posty: 1 726
OK gołąbki

wczoraj zrobiłam. Kupiłam niedużą, młodą kapustkę (pewnie ze szklarniową chemią, ale taki miałam apetyt! )
Do farszu jarzynowego dodałam czosnku. Nie zmieliłam go, lecz zblenderowałam (szybciej i mniej zmywania).
Smak wspaniały! Ja dość często robię sobie buliony warzywne, a z nich zupę-krem. Jednak w gołąbkach te jarzynki są lepsze!
Natomiast do gołąbków nie polecam farszu paprykowo-cukiniowego. Ten farsz nadaje się do jakichś placków, naleśników, ale do gołąbków średnio.
Kiedyś tu na wątku szalałyśmy gołąbkowo. Receptury na pewno w "zaglądniku"
Rzeżuchę też wysiewam
Odpowiedź z Cytowaniem