13-03-2015, 15:15
|
|
Stały bywalec
|
|
Zarejestrowany: Aug 2014
Miasto: Szczecin
Posty: 693
|
|
SORBET JABŁKOWO-MIĘTOWY
3 jabłka
garść świeżej mięty
szczypta cynamonu
Jabłka obrać, pokroić w kostkę, poddusić w garnku, kiedy zmiękną dorzucić posiekaną miętę i cynamon. Pogotować jeszcze chwilkę, potem zblendować, do pojemniczków, do zamrażalnika i gotowe
SORBET JABŁKOWO-GREJPFRUTOWY
3 jabłka
1 grejpfrut
Jabłka przygotować, jak w powyższym przepisie. Grejpfruty obrać i podzielić na cząstki. Podduszone jabłka i surowego grejpfruta do blendera, potem rozlać do pojemniczków, do zamrażalnika i gotowe.
SORBET JABŁKOWO-CYTRYNOWO-IMBIROWY
3 jabłka
sok z jednej cytryny
kawałek obranego imbiru
Jabłka poddusić wraz z sokiem z cytryny i potartym imbirem, do blendera, do pojemniczków, do zamrażalnika.
Takie deserki sobie dzisiaj zrobię na weekend
__________________
Zuza
|