Wyświetl Pojedyńczy Post
  #1823  
Nieprzeczytane 14-03-2021, 23:39
basia2002's Avatar
basia2002 basia2002 jest offline
Stały bywalec
 
Zarejestrowany: Sep 2012
Miasto: Wrocław,dolnośląskie
Posty: 105 812
Domyślnie


Klasyczny sos tatarski
202 — liczba opinii na temat 20 min ˇ Jeśli chcesz przygotować smaczną przekąskę, sos tatarski będzie dla Ciebie dobrym rozwiązaniem. Ta potrawa świetnie komponuje się jako dodatek do mięs, wędlin, pasztetów czy jajek, ale sprawdzi się również jako samodzielne danie. Głównym składnikiem sosu są jajka, które powinno się ugotować na twardo. Pozostałe składniki – korniszony, grzyby (rekomenduje się pieczarki, jednak prawdziwki i podgrzybki również będą odpowiednie) oraz świeżą pietruszkę, pokrój w drobną kostkę. Korniszona możesz zastąpić ogórkiem kiszonym, nada on potrawie ostrzejszy smak. Dodaj również cebulę i szczypiorek, a tak powstałą mieszankę połącz z majonezem (jeśli chcesz, użyj jogurt naturalny) i dopraw świeżo zmielonym pieprzem. Gotowe danie przełóż do przezroczystej miski i udekoruj listkami bazylii, połówkami jajka przepiórczego albo pomidorami koktajlowymi. Sos serwuj z pajdą ulubionego chleba, posmarowaną masłem czosnkowym lub twarożkiem. Zainspiruj się naszym przepisem i już dziś przyrządź sos tatarski. Smacznego.
10 składników
Składniki

Majonez Hellmann's Babuni
jajka
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr
ogórki korniszony
grzybki z octu
musztarda
cytryna
natka pietruszki
cukier
śmietana
__________________
Moje obrazy, pochodzą z dostępnych stron w internecie.
Odpowiedź z Cytowaniem