Wyświetl Pojedyńczy Post
  #12  
Nieprzeczytane 22-09-2014, 14:06
Basko Basko jest offline
Zagląda prawie codziennie
 
Zarejestrowany: Sep 2014
Posty: 374
Domyślnie

Prawdziwy barszcz ukraiński

Fasolę opłukać, zalać wodą, odstawić do namoczenia i w tej wodzie ugotować.

Marchew, pietruszkę, kawaleczek selera, ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, zalać wodą i gotować. Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Można dać kawaleczek pachnacej i dobrze podwędzonej kiełbasy lub skrzydełko lub kawaleczek wędzonego boczku ( lepszy smak)

Surowe buraki ( 2-3 mniejsze) obrać, pokroić w kostkę , dać masła i dusić chwilę, następnie dodać pokrojoną w kostkę cebulkę i smażyć około 20 minut.

Kapustę umyć, cienko poszatkować , włożyc do gotujacego sie wywaru z włoszczyzny. Dodać do gotującego sie wywaru z włoszczyzny, a następnie dodać buraki podsmażone z cebulką, sól, odrobinę cukru i przecier pomidorowy.

Na koniec dodajemy dwa ząbki czosnku pokrojone lub wyciśniete przez praskę oraz szklankę ugotowanej fasoli .

Smacznego!

cdn....
Odpowiedź z Cytowaniem