Wyświetl Pojedyńczy Post
  #12416  
Nieprzeczytane 30-11-2022, 10:11
Kaima's Avatar
Kaima Kaima jest offline
Stały bywalec
 
Zarejestrowany: Sep 2011
Miasto: Mazowsze
Posty: 18 735
Domyślnie

Kapustę czerwoną znam tylko w postaci surówki i nie bardzo lubię. Ale może gotowana posmakuje mi? Podobno czym ciemniejsze warzywo, tym więcej ma pożytecznych substancji. Genku, dodajesz ocet dla koloru?
Niedawno na kartce z kalendarza znalazłam przepis z okolic Hrubieszowa na "kapustę z zacharkiem". Raczej danie kolacyjne, bo na zimno, ale brzmi ciekawie i nie wymaga dużo pracy. A "zacharek" to sos z czosnku i oliwy. Jak ugotuję to napiszę, czy warto było.
Danciu, Tesiu, Janku, Gynku - pozdrawiam!
__________________
W życiu bywają noce i bywają dnie powszednie, a czasami bywają też niedziele. (Maria Dąbrowska)
Odpowiedź z Cytowaniem