Wątek: Klub Diabetyka
Wyświetl Pojedyńczy Post
  #57  
Nieprzeczytane 22-03-2010, 20:52
sellenhel's Avatar
sellenhel sellenhel jest offline
Stały bywalec
Moderator
 
Zarejestrowany: Jun 2009
Miasto: Lubsko,Lubuskie,Polska
Posty: 24 806
Domyślnie Desery dla Niki

Galaretka z soków owocowych smażonych

Składniki:

◦1/2 litra wody
◦8 dag pasteryzowanego przecieru z porzeczek
◦1 szklanka syropu owocowego (malinowego, wiśniowego, truskawkowego)
◦1-2 dag żelatyny
◦3 łyżki wody gorącej
Przepis:

Wodę zagotować, dodać sok owocowy i przecier z porzeczek do smaku i - jeżeli potrzeba -odrobinę dosłodzić. Rozpuścić żelatynę w wodzie, wymieszać starannie z płynem, wlać do szklanej salaterki, ostudzić. Sporządzać na kilka godzin przed podaniem. Podawać z drobnymi, suchymi herbatnikami.

******************************************
BUDYŃ ŚMIETANKOWY BEZ CUKRU WINIARY
I KISIEL O SMAKU ŻURAWINOWYM WINIARY



CHARAKTERYSTYKA KATEGORII PRODUKTÓW
Budynie WINIARY to grupa produktów, które na bazie zdrowego i pożywnego mleka pozwalają na stworzenie przepysznych deserów. Produkty te mogą również stanowić bazę do przygotowania kremów oraz można ich używać jako dodatek do ciast i ciasteczek. W tej linii oferujemy budynie o smaku czekoladowym, waniliowym, śmietankowym.

**************************************************

Kisiele WINIARY to grupa produktów, które pozwalają na przygotowanie wyjątkowego, owocowego deseru. Kisiele są doskonałym zagęstnikiem do zup owocowych podawanych na zimno lub na ciepło. W linii tej oferujemy kisiele o smaku truskawkowym, cytrynowym, wiśniowym.

*************************************************

Budyń śmietankowy bez cukru WINIARY został stworzony z myślą o osobach na diecie bez cukru. Ze względu na to, że produkt nie posiada cukrów prostych może być spożywany przez diabetyków oraz osoby dbające o linię. Produkt skierowany jest do szpitali, domów pomocy społecznej oraz instytucji serwujących dania dla osób stosujących dietę bezcukrową. Dodatkowo produkt po wymieszaniu z mlekiem tworzy doskonały, pożywny deser, który sprawia, że przepadają za nim dzieci i dorośli. Można dosładzać go według własnych upodobań oraz odpowiedniej ilości za pomocą cukru, słodzika, czy też owocowych konfitur. Produkt jest wspaniałym sposobem na wzbogacenie diety. Dla uświetnienia smaku polecamy podawać go z owocami, sokiem owocowym lub konfiturami. Budyń może być również używany jako składnik kremów oraz dodatek do ciast i ciasteczek.

*************************************************

Dodatkowo jedna porcja kisielu pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminę C, co wpływa pozytywnie na zdrowie i samopoczucie. Krótki czas przygotowania pozwala otrzymać wyśmienity deser w łatwy i szybki sposób. Dla podkreślenia smaku polecamy podawać ze świeżymi lub mrożonymi owocami, mlekiem lub przetworami mlecznymi. Kisiel podawany na ciepło polecany jest dla osób na lekkostrawnej diecie.

Proponowane budynie i kisiele mogą stanowić doskonałą bazę
do różnych deserów.
Odpowiedź z Cytowaniem