Wyświetl Pojedyńczy Post
  #11283  
Nieprzeczytane 31-05-2018, 09:49
frasag's Avatar
frasag frasag jest offline
Stały bywalec
 
Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: Katowice
Posty: 1 674
Domyślnie Dzień dobry

Cholesterol w większości produkowany jest przez naszą wątrobę jeśli ta niedomaga. Ja jadam chudziutko, 6 jajek mi wystarcza na miesiąc lub dłużej- masło używam ale nie za dużo. Ale jak używałem inne Kamy czy Masmixy to też miałem cholesterolu za dużo- pewnie brak ciężkiej pracy też powoduje odkładanie się cholesterolu. Ale przez wiele lat na wsi mąka była tylko swoja i na chleb i do ciasta. Sztucznych nawozów nie używaliśmy bo drogie były no i stopniowo wieś przekonywała się że są wydajniejsze niż obornik. Masło trzeba było sprzedać na podatek i na ubrania. A mimo to ludzie też chorowali- no pewnie trochę mniej- bez maszyn, gdy żniwa to było 3 tygodnie tańca z kosą+ sianokosy, wykopki- więc cholesterolu było niewiele. Ale i tak wszyscy spotkamy się w jednym miejscu.
__________________
Żyj tak, jakbyś miał umrzeć jutro- ucz się tak, jakbyś miał żyć wiecznie.(M.Gandhi)
Odpowiedź z Cytowaniem