Wyświetl - biały barszczyk chrzanem |
|
Informacje |
Dodane przez |
Camila
[Profil]
[Galeria]
|
Wybrana kategoria |
Potrawy
|
Nazwa |
biały barszczyk chrzanem |
Opis |
Składniki
2 l wody po obgotowaniu szynki (lub innej wędzonki, można też ugotowac wywar na kościach wędzonych)
pęczek włoszczyzny
1 cebula
4 ząbki czosnku
3 liście laurowe
4 ziela angielskie
500 ml zakwasu żytniego
łyżka chrzanu
biała kiełbasa surowa
majeranek, sól, pieprz do smaku
6 jaj na twardo
Wykonanie
Do wywaru włożyć kiełbasę, dodać ziele angielskie i liść laurowy, czosnek oraz cebulę obraną ale w całości. Zagotować i trzymać na ogniu ok 30 minut. Przecedzić, odłożyć kiełbasę. Do wywaru dodać włoszczyznę pokrojoną w słupki, ugotować do miękkości, wlać zakwas, wymieszać, dodać chrzan i doprawić. Podawać z kawałkami kiełbasy i pokrojonym jajkiem na twardo.
Rodzaj potrawy zupa Stopień trudności: łatwe Wielkanocny żurek na wędzonce |
Oryginalny rozmiar pliku |
32.8 KB |
Date Posted |
24-09-2016 18:41 |
Liczba wyświetleń |
527 |
Odnośniki do zdjęcia |
|
|
|
Odnośnik do tej strony |
|
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:41.