|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek |
#1
|
||||
|
||||
rosół
Drogie seniorki ,dlaczego mój rosół nie pachnie i nie ma koloru? Gotuję na kurze lub na kurczaku zagrodowym z kawałeczkiem szpondera. Odszumuję. Dodaję warzywa,opaloną cebulkę,gotuję na małym ogniu. Ale nie pachnie i choć ma nieraz ładny żółty kolor, po wlaniu na talerz z makaronem zmienia barwę na bury.Nieraz aż wstyd Czy to wina garnka? Gotuję w garnku ze stali nierdzewnej,niemickiej firmy Berghoff.
Jaki najlepszy garnek do rosołu? Już dawno nie jadłam dobrego pachnącego rosołu. A może trzeba dać coś z indyka czy z kaczki? Nie chcę dawać kostki rosołowej. |
#2
|
|||
|
|||
U mnie w rosole musi być indyk, dużo indyka. Do tego lubczyk i będzie na pewno pachniał. Przyrumień cebulkę dla żółtego koloru. A może wina jest na talerzu w makaronie?
|
#3
|
||||
|
||||
Używam makaron Libelli, chyba nie jest zły. Spróbuję może dać skrzydło z indyka choć wszędzie zalecają zaopatrzyć się w wiejską kurę, ale gdzie ją znaleźć?
|