|
Ogólny Komentarze do artykułów z działu www.zycie.senior.pl. |
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek |
|
Ogólny Komentarze do artykułów z działu www.zycie.senior.pl. |
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek |
#1
|
||||
|
||||
Sztuka podawania kawy - komentarze
Komentarz do artykułu: Sztuka podawania kawy
-------------------- Uwazam ze to jest bardzo dobry pomysl .aby przypomniec zachowanie tradycji. Osobiscie pije kawe tzw: po Polsku. ona mi najbardziej smakuje no i przypomina czasy kiedy zdobycie kawy bylo sztuka. Teraz mam jej po dostatkiem -ale wspomnienia zostaly. Pijcie kawe, bo podobno jest bardzo zdrowo.! |
#2
|
|||
|
|||
a ja preferuję kawę "Astrę" pozbawiona drażniących substancji - i serducho mi po niej nie kołacze. Czasem dodaję łyżeczkę miodu - ma ciekawy aromat
|
#3
|
||||
|
||||
arczio, widze , ze nie tylko ja lubie kawke . Tylko nie potrafie jej pic bez cukru,samej tez jest smutno i nie smakuje , najlepiej pic goraca i w milym babskim towarzystwie , prawda? ZAPRASZAM:
|
#4
|
||||
|
||||
Kawa bez babskiego towarzystwa też smakuje.
Ale to tak na marginesie. Bardzo lubię kawę "Expresso Columbiano" ziarnistą, ale trudno ją dostać. Kawa ta ma taki lekko czekoladowy posmak. Z braku tej ulubinej kupuję Arabikę, jest na tyle dobra, że zaspokaja moje potrzeby smakowe. No cóż, z braku laku, dobry kit. Kawę parzę w expresie ciśnieniowym. Taki express musi mieć co najmnie 15 bar ciśnienia, mniej to nie warto. Są też takie zaparzarki ciśmnieniowe, nie wiem jak to się nazywa, ale też kawa jest tam zaparzana ciśnieniowo, chodzi o te urządzenia, które stawia się na gaz, lub są elektryczne, ale są zamykane hermetycznie. Taka kawa jest też bardzo dobra. Kiedy jednak zdarzy mi się bylejaka kawa, to wtedy dodaję np. odrobinę imbiru, albo czego innego. Tak czy inaczej bardo lubię kawę i chętnie ją piję. Mam też swój sposób na kawę mrożoną, którą głównie pije moja żona, bo bardzo lubi mrożoną kawę. Z kawowym pozdrowieniem . |
#5
|
||||
|
||||
Cytat:
A jaki jest ten przepis,możesz podać? |
#6
|
||||
|
||||
kawa mrożona
Więc tak:
pół szkalnki wody mineralnej, 2-3 kostki lodu, 1-1,5 łyzeczki kawy rozpuszczalnej, według uznania mleka 1,5% i to wszystko energicznie mieszać, wstrząsać w saheikerze. Przelać do wysokiej szklanki, dodać około łyżki stołowej lodów waniliowych, lub czakoladowych lub według uznania, dodać słomkę, acha, mozna jeszcze dodać bitej śmietany i posypać drobną czekoladą. Casłość rewelacyjna! Życzę smacznego!!! |
#7
|
|||
|
|||
dla mnie najlepsze jest
wloskie espresso w domowych warunkach robi sie ja tak
oczywiscie w barze jest lepsza bo robiona super expresem. http://www.youtube.com/watch?v=yvOKB...elated&search= A kawa tez wloska oczywiscie musi byc albo Illy Caffe albo Lavazza qualita rossa.. Dobra jest tez Caffe Paulista.. |
#8
|
||||
|
||||
We włoskich barach podają kawę w suchych, wygrzanych filiżankach, co dodatkowo poprawia jej smak.
__________________
"Życie jest jak pudełko czekoladek - nigdy nie wiesz, co ci się trafi." -Forrest Gump |
#9
|
||||
|
||||
Rysiu Rynkowski reklamujacy swego czasu kawe "Woseba Gold" - "ta kawa budzi mnie " - wypijana /bez cukru/ co rano w mojej ulubionej filizance - a do tego jeszcze male co nieco slodkie .. /rzadko/ .. wprawia mnie w dobry nastroj ...
__________________
BUNIEWO zaprasza http://www.bialyjednorozec.waw.pl/st...y_Buniewo.html [url]__________________ "Przyjaciele sa jak ciche anioly ,ktore podnosza nas,gdy skrzydla zapomnialy jak latac" |
Podobne wątki | ||||
Wątek | Autor wątku | Senior Cafe | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Warszawa, sztuka, artyści... | Bianka | Warszawa | 169 | 26-05-2009 18:48 |
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek |
|
|