|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek |
#1
|
||||
|
||||
Surowe jajka i salmonella
jak to jest z jajkami. Jecie czy jednak boicie się salmonelli?
|
#2
|
||||
|
||||
Jem Aczkolwiek salmonella ginie w temperaturze 60-65 stopni. Nie jest to wysoka temperatura, wystarczy jedynie sparzyc jajka i dzieki temu jesteś już bezpieczna. Poza tym jajka sklepowe są badane pod tym kątem i jest tutaj bardzo małe ryzyko, że możesz zachorowac na salmonellę.
Poza tym trzeba wiedzieć, że bakterie te nie muszą wcale występować jedynie na jajkach ale na wielu innych produktach. https://salmonella.net.pl/ |
Podobne wątki | ||||
Wątek | Autor wątku | Senior Cafe | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Będą surowe kary za cyberprzemoc - komentarze | 79.190.187.xxx | Ogólny | 1 | 05-11-2014 13:42 |
Jajka bez okrucieństwa - nie kupujcie "trójek" | Ewunia | Wszystkie zwierzęta duże i małe | 35 | 03-04-2010 19:28 |
salmonella | Jagoda | Choroby, badania, terapie | 1 | 30-09-2008 21:19 |
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek |
|
|