|
Senior Cafe | Profil | Znajomi | Ulubione wiersze elizki | Dyskusje | Strona startowa | Galeria | Koci świat | Blog |
Filet drobiowy studencki.
03-20-2011 06:47 PM
Tym razem mój syn-student dał mi przepis,przygotował danie
i zrobił zdjęcia.
Ja tylko zamieszczam go w moim blogu/za zgodą autora /
Filet drobiowy studencki.
Przygotowanie: 15-20 minut
Gotowanie: 10-15 minut
Łatwe.
Składniki na 1 porcję:
-filet z kurczaka
- marchewka
- seler
-ryż
- przyprawy / np. jak do rosołu/
Folia aluminiowa do zapakowania piersi przed gotowaniem.
PRZYGOTOWANIE
1. Umyć i obrać warzywa. Zetrzeć je na drobnych ząbkach tarki (do osobnych pojemników).
2. Filet z kurczaka rozklepać bardzo cienko, przyprawić np.solą,pieprzem,papryką.
Wyłożyć na ten płat rozdrobnione warzywa.
3. Zwinąć filet w rulonik i zapakować go w kawałek folii aluminiowej, na kształt cukierka.
4.Włożyć przygotowany "cukierek" do wody przyprawionej np.jak na bulion
i gotować 10-15 minut.
5. Ugotować ryż/można w tym samym naczyniu, razem z zawiniętym filetem/.
6.Odwinąć folię. Przekroić filet ukośnie ,wyłożyć na talerz. Dookoła posypać ryżem.
Ładne,smaczne,łatwe i lekkostrawne. Tylko się cieszyć.
Tu jeszcze zajrzyj- podobne przepisy
http://www.klub.senior.pl/moje/elizka/?tab=10010
Sukces gwarantowany!!
Tym razem mój syn-student dał mi przepis,przygotował danie
i zrobił zdjęcia.
Ja tylko zamieszczam go w moim blogu/za zgodą autora /
Filet drobiowy studencki.
Przygotowanie: 15-20 minut
Gotowanie: 10-15 minut
Łatwe.
Składniki na 1 porcję:
-filet z kurczaka
- marchewka
- seler
-ryż
- przyprawy / np. jak do rosołu/
Folia aluminiowa do zapakowania piersi przed gotowaniem.
PRZYGOTOWANIE
1. Umyć i obrać warzywa. Zetrzeć je na drobnych ząbkach tarki (do osobnych pojemników).
2. Filet z kurczaka rozklepać bardzo cienko, przyprawić np.solą,pieprzem,papryką.
Wyłożyć na ten płat rozdrobnione warzywa.
3. Zwinąć filet w rulonik i zapakować go w kawałek folii aluminiowej, na kształt cukierka.
4.Włożyć przygotowany "cukierek" do wody przyprawionej np.jak na bulion
i gotować 10-15 minut.
5. Ugotować ryż/można w tym samym naczyniu, razem z zawiniętym filetem/.
6.Odwinąć folię. Przekroić filet ukośnie ,wyłożyć na talerz. Dookoła posypać ryżem.
Ładne,smaczne,łatwe i lekkostrawne. Tylko się cieszyć.
Tu jeszcze zajrzyj- podobne przepisy
http://www.klub.senior.pl/moje/elizka/?tab=10010
Sukces gwarantowany!!
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:10.