|
Senior Cafe | Profil | Znajomi | Ulubione wiersze elizki | Dyskusje | Strona startowa | Galeria | Koci świat | Blog |
Rewelacyjne żeberka w sosie
08-04-2013 05:44 PM
Kopiuje i dodaję przepis ,bo warty jest rozpowszechniania.
http://www.wielkiezarcie.com/recipe40252.html
Najpierw zrobiła je moja córka,a potem i ja sie skusiłam.
Roboty mało,a jedzenie bardzo dobre.
Komentarze pod przepisem mówia za siebie.
Żeberka pyszne
Składniki
ok. 1 kg żeberek
1 cebula
sól, pieprz
sos:
1 szklanka keczupu
1 szklanka wody
2 łyżki octu
2 łyżki sosu worcestershire (lub sojowego)
2 ząbki czosnku (przeciśnięte lub drobniutko posiekane)
2 łyżki cukru
1 łyżeczka musztardy
1 szklanka=250ml
WYKONANIE
Żeberka umyć, pokroić. Przyprawić solą i pieprzem. Usmażyć na rumiano. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na pozostałym po smażeniu żeberek tłuszczu usmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Posypać nią żeberka. Składniki na sos włożyć do garnuszka i zagotować. Polać sosem żeberka i zapiekać pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 1,5h. Podczas pieczenia odwrócić je 2-3 razy.
Ja piekłam je w folii - przezroczystym worku do pieczenia.
Kopiuje i dodaję przepis ,bo warty jest rozpowszechniania.
http://www.wielkiezarcie.com/recipe40252.html
Najpierw zrobiła je moja córka,a potem i ja sie skusiłam.
Roboty mało,a jedzenie bardzo dobre.
Komentarze pod przepisem mówia za siebie.
Żeberka pyszne
Składniki
ok. 1 kg żeberek
1 cebula
sól, pieprz
sos:
1 szklanka keczupu
1 szklanka wody
2 łyżki octu
2 łyżki sosu worcestershire (lub sojowego)
2 ząbki czosnku (przeciśnięte lub drobniutko posiekane)
2 łyżki cukru
1 łyżeczka musztardy
1 szklanka=250ml
WYKONANIE
Żeberka umyć, pokroić. Przyprawić solą i pieprzem. Usmażyć na rumiano. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na pozostałym po smażeniu żeberek tłuszczu usmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Posypać nią żeberka. Składniki na sos włożyć do garnuszka i zagotować. Polać sosem żeberka i zapiekać pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 1,5h. Podczas pieczenia odwrócić je 2-3 razy.
Ja piekłam je w folii - przezroczystym worku do pieczenia.
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:28.